15. 07. 2018 - 19:21
REAKCIJE SVJETSKIH MEDIJA: "Hrvatska je nezasluženo izgubila,...
907
Shares
REAKCIJE SVJETSKIH MEDIJA:

PITANA NA UDARU

REAKCIJE SVJETSKIH MEDIJA: "Hrvatska je nezasluženo izgubila, sudija umiješao prste"

Sport.ba
15. 07. 2018 - 19:21
0
Shares

Francuska je ipak bila prejaka i slavila sa 4:2. Hrvatska se zadovoljila drugim mjestom i srebrom, ali mnogi smatraju da su Vatreni u velikom moskovskom finalu dobrano pokradeni. Većina svjetskih medija smatra da je Hrvatska bila bolja selekcija, ali da su Galski pijetlovi slavili jer su na poluvrijeme sretno i spretno otišla s golom prednosti.

"Francuzi znaju kako pobjeđivati. Ovaj put su imali sreće. Hrvatska je bila bolja ekipa i trebala je pobijediti. Mnogi to misle", poručio je BBC-jev stručni komentator Chris Waddle.

BBC piše i da će se igra Francuske brzo zaboraviti, a da će vječno ostati upisana u historiju. Alan Shearer, legendarni engleski nogometaš, komentirao je za BBC kako je Hrvatska odigrala veliku utakmicu i da je izgubio iz slobodnjaka i penala koji to nisu ni bili.

"Prvi gol su postigli Hrvati sami sebi, a drugi je postignut uz pomoć argentinskog suca i nakon upotrebe VAR-a", piše "New York Times". Slično misle i novinari "Marce", neslužbenog Realovog glasila.

"Lopta je pogodila Perišića u ruku. Pola milijarde ljudi to vidi kao penal, pola milijarde smatra da nije bio penal. To je uništilo Hrvatsku."

Ipak, penal je dosuđen nakon što je Pitana nekoliko puta uz pomoć VAR-a pregledao snimak. U drugom dijelu Francuzi su rutinski završili posao...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti