14. 07. 2018 - 10:12
AGENTI VEĆ STIGLI U ENGLESKU: Dva Vatrena nadomak transfera...
907
Shares
AGENTI VEĆ STIGLI U ENGLESKU: Dva Vatrena nadomak transfera karijere, ovo je ispunjenje snova

BILD

AGENTI VEĆ STIGLI U ENGLESKU: Dva Vatrena nadomak transfera karijere, ovo je ispunjenje snova

Sport.ba
14. 07. 2018 - 10:12
0
Shares

Hrvatska je u finalu Mundijala u Rusiji, a nekoliko igrača zaista blista. Ivan Perišić (29) i Ante Rebić (24) su jedni od najboljih. Krilni ofanzivci igraju zaista sjajan turnir te su konstantna opasnost za bočne igrače protivničkih selekcija. A čak je moguće da uskoro postanu saigrači i u klubu.

skysports-ante-rebic-croatia-4342228

Naime, za 'vatrena krila' zainteresovan niko drugi do veliki Manchester United. Rebić je jedno od najvećih iznenađenja na Svjetskom prvenstvu, iako je i u klupskom dijelu sezone u dresu Eintrachta pokazivao o kakvom je igraču riječ.

Nogometaš iz Donjih Vinjana zadivio je sve svojom borbenošću i snagom, ali i fantastičnom prodornošću. Dakako, to nije prošlo nezapaženo, pa je Manchester United brže bolje krenuo po Rebića kako im drugi klubovi ne bi ukrali. Već ranije spominjano je interesovanje i Bayerna. A zna se šta bude kada Bavarci nekog požeče u Bundesligi.

ante-rebic

Prema pisanju "Bilda", Manchester United zainteresovan je za dovođenje vatrenog krila, a sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić rekao je kako je klub otvoren za pregovore u vezi igrača i procjenjuju na čak 50 miliona eura.

manchester-united-exterior-old-trafford

"Za sad nismo dobili nijednu ponudu za Rebića, stoga računamo na njega u novoj sezoni. No svjesni smo da je sve moguće ako veliki klubovi pošalju ponudu za njega", rekao je Bobić za Sport 1. 

Osim za Rebića, "crveni vragovi" su opet žestoko zagrizli za Ivana Perišića i žele ispuniti Mourinhovu najveću želju, pišu engleski mediji. Kao što je poznato, Manchester je prošle sezone cijelo ljeto "ganjao" Perišića, ali Inter je bio neumoljiv i nisu htjeli pustiti svog igrača. Navodno je dogovor bio pri samom kraju, ali Italijani su odjednom povećali cijenu što je natjeralo United da se povuku.

ivan-perisic-marcelo-brozovic-624217

Također, Englezi dodaju da se Perišićevi agenti Fali Ramadani i Pini Zahavi već nalaze u Engleskoj i da je samo pitanje vremena kada će postići konačni dogovor. U pokušaju njegovog dovođenja, pridonio je i Jose Mourinho koji je Perišića nahvalio nakon sjajne utakmice protiv Engleske.

jose-mourinho

"On je tip krilnog napadača koji je drugačiji od ostalih. Svi očekuju od krila da budu brzi i kreativni, ali on je uz to i jako fizički moćan te fantastičan u skoku", rekao je Portugalac. Međutim, Nerazzurri sigurno se neće olako pomiriti s tim da izgube ponajboljeg igrača ekipe...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti