14. 07. 2018 - 08:30
ROGER OSTAVIO SVE BEZ RIJEČI Novac ne pada s neba: Nećete...
907
Shares
ROGER OSTAVIO SVE BEZ RIJEČI Novac ne pada s neba: Nećete vjerovati šta rade djeca najbogatijeg tenisera svijeta!

DOK TATA SKUPLJA TROFEJE

ROGER OSTAVIO SVE BEZ RIJEČI Novac ne pada s neba: Nećete vjerovati šta rade djeca najbogatijeg tenisera svijeta!

Sport.ba
14. 07. 2018 - 08:30
0
Shares

Roger Federer je završio ovogodišnji Wimbledon već u četvrtfinalu. Najveći favorit zaustavljen je u nevjerovatnom meču protiv finaliste Kevina Andersona i to nakon što je vodio s 2:0 u setovima.

Ipak, ni to nije pokvarilo utisak jer je Švicarac najbolji teniser u historiji i vjerovatno jedan od najboljih sportista ikada. Tu nema namjeru stati, već će do kraja karijere sigurno pokušati doći do još kojeg trofeja na Grand Slamu.

fedex-mirka

Teniser koji uskoro puni 37. godinu je tokom karijere samo od turnira zaradio više od 100 miliona dolara i jedan je od najbogatijih sportista svijeta. Međutim, to ga uopšte nije izdiglo u visine, kao što radi većina sportista.

roger-federer-985294

Naime, odlučan je da ne navikne vlastitu djecu na lagodan život, već im želi u ranoj mladosti podariti radne navike. Tako je tokom turnira u Indian Wellsu ove godine otkrio da njegove kćerkice, koje imaju osam godina, vrijeme provode tako što na ulici prodaju limunadu!

roger-federer-nick-kyrgios-975034

"Da, da, to im je zabavno, a i moraju znati da novac ne pada s neba. Zaradile su za jedan dan čak 70 dolara. Komšije su velikodušne kada vide djecu, tako da je bilo zabavno", rekao je Federer. Podsjetimo, Roger sa suprugom Mirkom ima četvoro djece. Bliznakinje Majlu i Šarlen (8) i blizance Lea i Lenija (3). Veliki šampion na svakom polju. Bravo!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti