13. 07. 2018 - 13:06
Mourinho zanijemio pred hrvatskim reprezentativcem: "On je...
907
Shares
Mourinho zanijemio pred hrvatskim reprezentativcem:

VELIKA ŽELJA MOURINHA

Mourinho zanijemio pred hrvatskim reprezentativcem: "On je poseban, nije kao ostali"

Sport.ba
13. 07. 2018 - 13:06
0
Shares

Hrvatski reprezentativci kolektivno su igrali dobro i ostvarili veliki rezultat. Jako je teško izdvojiti nekoga od njih, svi su bili na visokom nivou, a jedan od junaka je svakako i Ivan Perišić. Jose Mourinho prošlog je ljeta pokušavao dovesti Ivana Perišića, ali se Manchester United i Inter nisu uspjeli dogovoriti oko visine odštete. Nakon utakmice Hrvatske i Engleske (2:1) u polufinalu Svjetskog prvenstva Mourinho bi ponovno mogao krenuti po hrvatskog ofenzivca.

p06dhlpr

Naime, Portugalac nije skrivao oduševljenje njegovim nastupom u Moskvi. "Drugačiji je... On nije običan krilni napadač. Inače gledamo krilne igrače koji su samo brzi i kreativni, ali Perišić je jak i sjajan u skoku. Vidjelo se to kad je na kraju utakmice osvojio loptu u zraku", rekao je trener Manchester Uniteda za RT.

jose-mourinho

Podsjetimo, Perišić je na utakmici protiv Engleske sjajnom reakcijom 22 minute prije kraja zabio izjednačujući pogodak. Bio je Perišić dobar i u prethodnim mečevima Mundijala, bio je čovjek odluke i u pobjedi Hrvatske protiv Islanda u grupnoj fazi. Nema sumnje da će mu dobre partije na Mundijalu donijeti mnogo toga, a hoćemo li Ivana Perišića naredne godine gledati u dresu engleskog velikana Manchester Uniteda, ostaje da vidimo.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti