12. 07. 2018 - 19:37
OTKRIVENO: Ronaldo i nije želio u Torino, ali su ga ova dva...
907
Shares
OTKRIVENO: Ronaldo i nije želio u Torino, ali su ga ova dva kluba glatko odbila!

PSG I UNITED

OTKRIVENO: Ronaldo i nije želio u Torino, ali su ga ova dva kluba glatko odbila!

Sport.ba
12. 07. 2018 - 19:37
0
Shares

Cristiano Ronaldo početkom sedmice je napravio transfer Juventus i potresao, možemo slobodno reći temelje europskog nogometa. Ovo je zasigurno jedan od najvećih ako ne i najveći transfer u historiji nogometa, bez obzira što nije najskuplji.

No, Torino nije bio prva destinacija na listi želja 33-godišnjeg portugalskog reprezentativca. Cristiano Ronaldo, kako pišu španjolsk i engleski mediji, poslao je svog agenta da pregovara s još dva diva prije nego što se pridružio Juventusu.

Jorge Mendes je u početku pregovarao s PSG-om i Manchester Unitedom, ali su oba kluba odbila priliku dovesti Cristiana na 100 milijuna eura u svoj tim, jer su smatrali kako je to prevelik novac za jednog 33-godišnjaka bez obzira na sve pogodnosti koje ekipi donosi Ronaldo. Naravno, što se tiče nogometa ali i one druge strane, marketinga.

ronaldo-dres-intro

33-godišnji napadač je tada pristao na pregovore s Juventusom i dogovorilo se s talijanskim prvakom za četverogodišnju suradnju, koja će mu donijeti zaradu od 120 miliona eura neto. Ronaldov manager Jorge Mendes danas je također izjavio kako će Ronaldu ovo biti posljednji klub u karijeri te da će do kraja ispoštovati ugovor s prvakom Italije. 

Ne sumnjamo i da će sa 37. godina na leđima i dalje biti jedan od najboljih, barem na svojoj poziciji. Uz ovo, napomenimo i da je danas naš Miralem Pjanić produžio ugovor sa Starom damom do 2023. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti