12. 07. 2018 - 17:43
STARA DAMA SE NE ŠALI: Nakon Ronalda dovodi još jednu zvijezdu...
907
Shares
STARA DAMA SE NE ŠALI: Nakon Ronalda dovodi još jednu zvijezdu Reala i velikog Cristijanovog prijatelja

SHOPPING U MADRIDU

STARA DAMA SE NE ŠALI: Nakon Ronalda dovodi još jednu zvijezdu Reala i velikog Cristijanovog prijatelja

Sport.ba
12. 07. 2018 - 17:43
0
Shares

Transfer Cristiana Ronalda na relaciji Real Madrida i Juventusa zatresao je nogometni svijet, no izgleda da Juve tu ne misli stati. U ovom prijelaznom roku stigli su Perin, Can, Caldara, Spinazzola, Cancelo i Ronaldo, talijanski prvaci će prodati Ruganija i Higuaina, a odlazak je najavio i lijevi bek Alex Sandro za kojeg su interes pokazali PSG, Chelsea, oba Manchestera i brojni drugi velikani.

Ipak, Juve neće očajavati ako ostane bez Sandra. Španjolski i talijanski mediji pišu kako je talijanski velikan zapeo za dovođenje još jedne megazvijezde Real Madrida, Marcela. Marcelo je najbolji lijevi bek na svijetu, a u Realu je već 11 godina. Odlaskom Cristiana Ronalda u Juventus, otvorila se opcija da i Marcelo ode istim stopama. Tako je Juve pokazao kako ove godine ima ozbiljne namjere osvojiti Ligu prvaka.

"Ko bi rekao, Cris, da će se ovo desiti, da je vrijeme da kažemo zbogom. Kunem ti se, nikada nisam vjerovao da će ovaj dan doći, ali nema vječnih stvari, nadam se da si srećan, tvoja nova avantura počinje". "Proveli smo sjajnih 10 godina zajedno, sjajan fudbal, pobjede, porazi, divno vrijeme. Mnogo sam naučio od tebe, posvećenost prije svega, nikada nisam vidio takvog sportistu. Želim ti sve najbolje, tebi i porodici. Nedostajeće mi naše priče prije utakmice kada si predviđao rezultat i smirivao nas pred velike mečeve. Nisam ponosan samo jer si najbolji na svijetu, već jer si sjajna osoba. Kada se povučem, sjedit ćemo negdje na pivu i prepričavati sve kroz šta smo prošli. Iskreno tvoj M12", poručio je Marcelo u oproštajnom pismu najboljem igraču za 2017. godinu.

Mnogi zapravo smatraju da je ovo još jedan znak da bi se sjajni bek mogao pridružiti Ronaldu u Torinu. Kada smo već kod Juventusa, reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić produžio je ugovor s Juventusom do 2023. godine! Sjajni veznjak je u Torino došao 2016. godine iz redova Rome, a sa Starom damom do sada je osvojio dvije titule prvaka Italije i dva Kupa Italije.

Podsjećamo, Pjanić je po dolasku u Juventus potpisao ugovor do 2021. godine, a sada je produžio vjernost ekipi iz Torina za još dvije godine uprkos interesu brojnih evropskih klubova. Juventus je prije nekoliko dana u svoje redove doveo Cristijana Ronalda, te tako samo potvrdio da će već u novoj sezoni jurišati i na trofej Lige prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti