12. 07. 2018 - 00:13
Nisu Englezi: Pogledajte ko je najviše izgubio pobjedom Hrvatske
907
Shares
Nisu Englezi: Pogledajte ko je najviše izgubio pobjedom Hrvatske

HRVATI U FINALU

Nisu Englezi: Pogledajte ko je najviše izgubio pobjedom Hrvatske

Sport.ba
12. 07. 2018 - 00:13
0
Shares

Reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u finale Mundijala u Rusiji i time razveselila milione navijača. Međutim najveći gubitnik mogao bi da bude srbijanski arbitar Milorad Mažić. Mažić je jedan od najboljih fudbalskih sudija današnjice, a to je i dokazao perfektnim suđenjem na ovogodišnjem Mundijalu. Za očekivati je da Svjetska kuća fudbala (FIFA) ne dozvoli datom arbitru da sudi finale zbog političke situacije na Balkanu, ali i historije sukoba na ovim prostorima.

radamel-falcao-milorad-mazic-senegal-vs-colombia-bwd2vwfjuvxl

Iako je nebrojeno puta do sad Mažić pokazao da ništa ne utiče na njegovu objektivnost, izgleda da sudijska komisija ipak strijepi da značaj momenta i protivnik ne utiču na njegov rezon. On je na 21. planetarnoj smotri sudio mečeve Južne Koreje i Meksika (1:2), te Kolumbije i Senegala (1:0). Nakon sjajno posla mu je bilo povjerena pištaljka u "finalu prije finala", a brojne pohvale je dobio nakon što je uspio svojim autoritetom da primiri igrače obe ekipe.

milorad-mazic-roberto-firmino-brazil-vs-belgium-6opfvsvmjn2l

Iako je bio jedan od glavnih kandidata za suđenje finala Mundijala, sada je taj slučaj izuzetno upitan, a teško je zaista očekivati da će mu biti pobjerena pištaljka u susretu Hrvatske i Francuske. Najveći gubitnik Mundijala- Milorad Mažić.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti