11. 07. 2018 - 23:23
SJAJNOM OFANZIVCU 36 MILIONA NA RUKE: Modrić ih odbio, pa se...
907
Shares
SJAJNOM OFANZIVCU 36 MILIONA NA RUKE: Modrić ih odbio, pa se okreću Rakitiću i transferom ruše sve rekorde!

DON BALON

SJAJNOM OFANZIVCU 36 MILIONA NA RUKE: Modrić ih odbio, pa se okreću Rakitiću i transferom ruše sve rekorde!

Sport.ba
11. 07. 2018 - 23:23
0
Shares

Na dan kada je nogometne naslovnice transferom iz Reala u Juventus uzeo Cristiano Ronaldo, iz Španije stiže najava da bi spektakularan transfer uskoro mogao napraviti i jedan "vatreni".

Riječ je o Ivanu Rakitiću, iza kojeg je sjajna sezona u Barceloni, a s odličnim igrama nastavio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nije promaklo ni velikanima u Engleskoj i Italiji, koji su već ranije pokazali interes za veznjaka španskih prvaka, ali čini se da najozbiljniji interes za hrvatskog veznjaka pokazuje Bayern.

ivan-rakitic-celebrates-croatia-1530479936

– Kako ih je nedavno odbio Luka Modrić, s istom ponudom odlučili su se javili Rakitićevu agentu – piše Don Balon. To znači da će Bavarci Barceloni poslati ponudu od 80 miliona eura, dok Rakitiću nude ugovor na četiri godine, za koje bi dobio 36 miliona eura.

Ako se realizira, bit će to najveći transfer nekog hrvatskog nogometaša, ali i najveća kupovina u historiji Bayerna. Očekuje se da Hasan Salihamidžić i Niko Kovač uspiju nagovoriti sjajnog Hrvata, koji je večeras senzacionalno sa svojom selekcijom izborio finale Mundijala u Rusiji. I večeras je Ivan odigrao doktorski...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti