10. 07. 2018 - 11:42
ENGLEZI OTKRILI: Guardiola krenuo po reprezentativca Hrvatske...
907
Shares
ENGLEZI OTKRILI: Guardiola krenuo po reprezentativca Hrvatske kojeg želi 'pola Evrope'

DAILY MIRROR

ENGLEZI OTKRILI: Guardiola krenuo po reprezentativca Hrvatske kojeg želi 'pola Evrope'

Sport.ba
10. 07. 2018 - 11:42
0
Shares

Manchester City polako gubi strpljenje s Napolijevim Jorginhom, pregovori ne napreduju kako bi trebali, a "Daily Mirror" tvrdi kako se Pep Guardiola okrenuo Mateu Kovačiću te se raspituje u Madridu za cijenu.

Bivši strateg Barcelone i Bayerna navodno je oduševljen izdanjima mladog Hrvata. Inače, Kovačić je ranije poručio čelnicima Reala da želi transfer, koji je sada sasvim izvjestan. Hrvat je većinu sezone proveo na klupi za rezerve i to ga očito ne zadovoljava.

Mateo je sasvim sigurno na pragu je da napusti redove Real Madrida u ovom prijelaznom roku. Hrvatski reprezentativac je kako mediji u Španiji pišu već zatražio od Pereza da bude prodat, razlog tome je spomenuti manjak minutaže. Već nekoliko klubova želi da od naredne sezone vidi Kovačića u svojim redovima ali je Florentino Perez na početku odbio ovaj zahtjev.

kovacic
Međutim, Real već aktivno traži zamjenu za Kovačića, a španska "Marca" tvrdi da bi prva opcija trebao biti Thiago Alcantara. Alcantara je već pet godina u Bayernu i mogao bi ovog ljeta na napusti redove velikana iz Minhena. Obeštećenje koje bi Real trebao da plati Bayernu je oko 70 miliona eura, prema pisanju španskih medija.

Pitanje je da li će Kovačić napustiti redove Los Blancosa i koliko novca će Real uzeti za njega. Ukoliko se to dogodi Alcantara bi od naredne sezone mogao da zaduži opremu aktuelnog prvaka Evrope.

thiago-alcantara-bayern-munich-600295

Nakon što je Mateo Kovačić poručio Real Madridu kako želi otići negdje gdje će imati više prilike i stalno mjesto u prvoj postavi počele su se pojavljivati razne priče gdje bi veznjak hrvatske nogometne reprezentacije mogao završiti. Jedno je sigurno, interesa velikana ne nedostaje. Real nije dobro reagovao na ovo i rekli su kako nema šanse da puste Kovačića u kojem vide budućnost svog veznog reda, ali čini se da bi za pravu cijenu on svakako mogao otići. Ugovor mu traje do ljeta 2021. godine, ali vrlo vjerovatno je da je posljednju utakmicu za "kraljevski klub" već odigrao.

real-kovacic-casemiro-mayoral

Španska "Marca" nedavno je pisala o tome da će prvak Evrope ipak dati zeleno svjetlo za odlazak igrača kojeg su 2015. godine Interu platili 30 miliona eura, a Mateo bi se sada mogao aterirati na "Etihad". Pored Cityja, kao interesanti su spominjani Napoli, Juventus, Milan, Bayern i drugi velikani.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti