09. 07. 2018 - 08:36
ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU SVIH EKSKLUZIVA: Coutinho odlazi u...
907
Shares
ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU SVIH EKSKLUZIVA: Coutinho odlazi u najskupljem transferu svih vremena!

PSG KRENUO U AKCIJU

ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU SVIH EKSKLUZIVA: Coutinho odlazi u najskupljem transferu svih vremena!

Sport.ba
09. 07. 2018 - 08:36
0
Shares

Nakon što su prošlog ljeta iz Barcelone doveli Neymara u rekordnom transferu koji je iznosio 222 miliona eura, čelnici PSG-a sada kreću po novu zvijezdu Barcelone – Philippe Coutinha! To je vijest koju “Mundo Deportivo” jutros donosi kao ekskluzivnu uz navode da je francuski prvak za Brazilca spreman ponuditi čak 270 miliona eura!

Navodno, cilj PSG-a je održati Neymara sretnim i napraviti ekipu u kojoj će se osjećati ugodno i s kojom će ovom klubu moći donijeti toliko željenu titulu prvaka Evrope. Inače, cifra od 270 miliona eura je više nego duplo veća od one koju je Barca u januaru izdvojila kako bi Brazilca dovela iz Liverpoola.

md

Iz PSG-a su otvoreno naglasili da je Barci bolje da ne pokušava dovesti njihove igrače jer će im se “osvetiti”. Nekad je postojao interes za Verrattija pa je Neymar završio u Parizu, danas postoji interes za Rabiota pa je Coutinho na radaru Parižana. Ponavlja li se historija? Niko sa sigurnošću ne može tvrditi!

Inače, katalonski "Sport" danas donosi priču da kineski Guangzhou ima obavezu da u januaru 2019. godine Paulinha plati 50 miliona eura, a ovaj transfer će Barceloni otvoriti vrata dovođenja veznjaka svjetske klase. Znači tek u zimskom prijelaznom roku. Čini se još jedan neuvjerljiv posao Barcinih čelnika, koji su se posljednjih godina istakli po vrlo lošim poslovnim odlukama.

s

Također, pomenuti list piše i o tome da PSG razmatra opcije kako da Luisa Suareza dovede u francusku prijestolnicu. Očito je da će Parižani odlučno krenuti, pitanje je samo da li Coutinho ili sjajni Urugvajac?!

Učitaj još novosti