08. 07. 2018 - 21:25
Houston je ozbiljan: Obavili odličan posao, cilj je skinuti...
907
Shares
Houston je ozbiljan: Obavili odličan posao, cilj je skinuti Warriorse sa trona

ODLIČNI HOUSTON

Houston je ozbiljan: Obavili odličan posao, cilj je skinuti Warriorse sa trona

Sport.ba
08. 07. 2018 - 21:25
0
Shares

Houston Rockets je prerastao u zaista sjajnu momčad. Imaju odličan tim, a ove sezone savladani su u finalu konferencije protiv Golden Statea. Da su imali malo više sreće i koncentracije u posljednjem sedmom meču, velike su mogućnosti da bi se okitili titulom prvaka, protiv slabašnog Clevelanda. Ključna stvar u porazima Houstona bile je povreda Chrisa Paula.

chris-paul-rockets

Poznato je da je Golden State od ovog ljeta jači za All star centra DeMarcusa Cousinsa, pa se čini da tek sada niko neće moći da im stane na put. Ekipa koja će to moći da pokuša i naredne takmičarske godine su svakako Rocketsi, koji su danas obavili jedan vrlo važan posao. Naime, oni su objelodanili da je Chris Paul potpisao produžetak saradnje na još četiri godine, u pitanju je maksimalan ugovor težak 160 miliona američkih dolara.

screenshot-2

Tako će CP3 i naredne sezone igrati u tandemu sa najkorisnijim igračem NBA lige iz prethodne sezone, Jamesom Hardenom, a dvojac će ponovo pokušati da prekine dominaciju Golden Statea. Hoće li Rocketski ohrabreni dobrim nastupima u prošloj sezoni, nastaviti kontinuitet i u ovoj, ili će doći do zasićenja, ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti