08. 07. 2018 - 16:46
FIFA odlučila o Vidinom prestupu
907
Shares
FIFA odlučila o Vidinom prestupu

DONIJELI ODLUKU

FIFA odlučila o Vidinom prestupu

Sport.ba
08. 07. 2018 - 16:46
0
Shares

FIFA je odlučila da neće kazniti hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu zbog prekršaja kog je sinoć napravio nakon pobjede. 

Tu odluku saopštio je HNS.

"Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na interpretacije izjava Domagoja Vide i Ognjena Vukojevića nakon utakmice protiv Rusije, zbog koje je Svjetska nogometna federacija (FIFA) navedenom dvojcu izrekla upozorenje.

Poslije četvrtfinalnog ogleda Svjetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske u Sočiju, hrvatski reprezentativac Domagoj Vida te suradnik stručnog stožera Ognjen Vukojević poslali su putem društvenih mreža poruke namijenjene prijateljima u Ukrajini - gdje su proveli značajan dio igračkih karijera - zbog kojih im je Disciplinska komisija Fife izrekla disciplinsku mjeru upozorenja, na temelju čl. 4/2 i 5/4a Propozicija natjecanja.

Hrvatski nogometni savez naglašava kako su izrečene poruke bile isključivo odgovor na brojne poruke potpore koje su im stizale iz Ukrajine tijekom Svjetskog prvenstva, s obzirom na dubok trag koji su Domagoj Vida i Ognjen Vukojević ostavili u toj državi tijekom svojih klupskih karijera, braneći boje kijevskog velikana Dynama. Neovisno o tomu, Hrvatski nogometni savez upozorio je Vidu i Vukojevića, kao i ostale reprezentativce, da se u budućnosti suzdrže od bilo kakvih poruka koje mogu biti interpretirane u političkom kontekstu.

Da poruke nisu imale nikakvo političko značenje te da nisu bile usmjerene protiv bilo koga potvrđuju i višegodišnji odlični i prijateljski odnosi Hrvatskog nogometnog saveza s Ruskim nogometnim savezom koji će se nastaviti i u budućnosti. Konačno, Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci u potpunosti podržavaju načela borbe protiv svih oblika netolerancije u nogometu, odnosno protiv miješanja politike i sporta".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti