05. 07. 2018 - 11:44
RAKETA NA BOSANSKI POGON: Ivan Rakitić ima brata i sestru, a...
907
Shares
RAKETA NA BOSANSKI POGON: Ivan Rakitić ima brata i sestru, a najviše voli svratiti u Žepče gdje uživa u…

VELIKA ZVIJEZDA BARCELONE

RAKETA NA BOSANSKI POGON: Ivan Rakitić ima brata i sestru, a najviše voli svratiti u Žepče gdje uživa u…

Sport.ba
05. 07. 2018 - 11:44
0
Shares

Odrastao je u skromnoj gastarbajterskoj obitelji u švicarskom mjestu Möhlin od jedva desetak hiljada stanovnika. Njegovi roditelji – Kata iz Žepča i Luka iz Sikirevaca u Slavoniji – tamo su trbuhom za kruhom doselili 1985. godine, a 10. marta 1988. su dobili sina Ivana uz kojeg imaju i četiri godine starijeg Dejana koji se također bavio nogometom i Nicole koja je osam godina mlađa od svog slavnog brata.

raketa

Već u dobi od četiri godine Ivan je s bratom trenirao nogomet u lokalnom klubu i zabijao golove. Brat Dejan je zbog ozljede sa 17 godina prestao igrati i posvetio se Ivanovoj karijeri te mu postao menadžer. Otac građevinar koji je s vremenom osnovao svoju malu građevinsku tvrtku i majka koji je cijeli radni vijek provela kao radnica u tvornici čarapa, svom su sinu, tvrdi on, usadili najvažniju ljudsku osobinu, a to je poštenje, piše "Jutarnji list".

Uz njih je naučio da se sve u životu može postići samo ustrajnim radom i da se iza svakog uspjeha krije mnogo krvi, znoja i suza. Tako je tajnu svoje briljantne nogometne priče sažeo skromni 30-godišnjak kojem, čini se, slava nije udarila u glavu, a status svjetske zvijezde potvrdio je prelaskom iz Seville u Barcelonu 2011. godine.

Veznog igrača jednog od najuspješnijih klubova na svijetu može se susresti kako se u parku igra sa svojim djevojčicama ili kako šeće psa. Usput će se rado fotografirati s obožavateljima koji ga salijeću gdje god se pojavi, no on je svjestan da je to dio njegova života, a njegova je supruga jednom prilikom kazala kako bi on da nije nogometaš vjerovatno bio fotomodel.

rakitic-kramaric

Život sa stilom ne mora se uvijek voditi na jako visokoj nozi pa i dan danas najradije ljetuje u Zadru gdje ima rodbinu, a koristi i svaku priliku da posjeti roditelje u Švicarskoj ili s njima ode u Slavoniju i Bosnu gdje beskrajno uživa u maminoj kuhinji, a posebno domaćim kolačima. Obožava obiteljska okupljanja i rođendanske proslave, a kako je odgojen u katoličkom duhu i danas redovito odlazi u crkvu u kojoj, kaže, pronalazi duhovno ispunjenje jer smatra da je za vrhunskog nogometaša psihička spremnost podjednako važna kao i fizička kondicija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti