05. 07. 2018 - 09:02
Hrvat postaje najskuplji rukometaš u historiji? PSG izvdojio...
907
Shares
Hrvat postaje najskuplji rukometaš u historiji? PSG izvdojio četiri miliona eura

CINDRIĆ NAPUŠTA KIELCE

Hrvat postaje najskuplji rukometaš u historiji? PSG izvdojio četiri miliona eura

Sport.ba
05. 07. 2018 - 09:02
0
Shares

Jedan od trenutno najboljih hrvatskih rukometaša Luka Cindrić mogao bi postati najskupljih rukometaš u historiji tog sporta ukoliko se realizuje njegov transfer u PSG. On je još prošle godine nakon što je senzacionalno vodio makedonski Vardar do naslova prvaka Evrope, potpisao ugovor s poljskim Kielceom, no stvari su krenule nizbrdo.

Kielce se naime nalazi u ogromnim finansijskim problemima i upitno je kako će se stvar rasplesti. Tražili su veliku novčanu pomoć od grada, no upitno je hoće li pomoći. Dean Bombač već je napustio momčad i potražio sreću u Szegedu, a čini se kako ni Luku Cindrića Kielce neće nikad vidjet.

Naime, preko njega bi mogli riješiti svoju finansijsku situaciju, a traži ga francuski PSG, jedan od najbogatijih klubova svijeta. Kielce tako traži četiri miliona eura za razigravača koji još nije odigrao ni jednu utakmicu za njih.

Bio bi to rekordni transfer u historiji rukometa, a dosadašnji rekorder je Nijemac Andreas Wolf koji je prošlog ljeta prešao iz Kiela u Veszprem uza 2,6 miliona eura. Cindrić bi tako postao plaćeniji i od nekih zvučnih nogometaša.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti