02. 07. 2018 - 19:49
NEYMAR PORUČIO MEKSIKANCIMA: "Previše ste pričali o meni, sad...
907
Shares
NEYMAR PORUČIO MEKSIKANCIMA:

ZANIMLJIVA IZJAVA NAJSKUPLJEG FUDBLERA SVIJETA

NEYMAR PORUČIO MEKSIKANCIMA: "Previše ste pričali o meni, sad idite kući!"

Sport.ba
02. 07. 2018 - 19:49
0
Shares

Najskuplji fudbaler svih vremena napokon opravdava taj epitet i na Svjetskom prvenstvu. Neymar je pružio odličnu partiju u meču osmine finala protiv Meksika. 

Imao je Brazilac nakon utakmice mnogo toga reći, tvrdi kako ne želi da se reprezentacija Brazile poistovjećuje samo s njim, s obzirom da u ekipi ima još mnogo fantastičnih fudbalera.
"Ne želim da ovo bude Neymarov Mundijal, mi smo Brazil! Ekipa je bitnija od pojedinca, sretan sam što sam dio ove grupe fudbalera, siguran sam da možemo mnogo postići. Zadovoljan sam svojom igrom, ali me prije svega raduje uspjeh reprezentacije.", rekao je Neymar.

Obilježen je sjajni fudbaler kritikama kako previše simulira, naročito na prvenstvu u Rusiji. Ipak, danas je bilo očigledno da ga je Layun u jednom okršaju pokušao povrijediti i tako onesposobiti za nastavak meča. Nije Neymar želio komentarisati taj događaj, pa je nastavio u istom dahu:

"Mjesecima sam patio zbog povrede. Mnogo sam se trudio da se uspijem oporaviti do Mundijala, želio sam predstavljati svoju zemlju, pomoći saigračima. Drago mi je što sam se vratio na stari nivo."

Ipak, nije mogao bez peckanja protivnika.
"Danas smo igrali odlično, cijeli tim zaslužuje čestitke. Meksiko nas je pritiskao u određenim dijelovima utakmice, što je i logično, oni su odlična ekipa, sa mnogo dobrih pojedinaca. Neki od njih su previše pričali o meni prije utakmice. Sada idu kući.", završio je Neymar.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti