01. 07. 2018 - 22:59
JUNAK VATRENIH PROŠAO PRAVI PAKAO: Subašićevu ženu otac je...
907
Shares
JUNAK VATRENIH PROŠAO PRAVI PAKAO: Subašićevu ženu otac je žestoko maltretirao jer je pošla za Srbina!

DANIJEL SUBAŠIĆ

JUNAK VATRENIH PROŠAO PRAVI PAKAO: Subašićevu ženu otac je žestoko maltretirao jer je pošla za Srbina!

Sport.ba
01. 07. 2018 - 22:59
0
Shares

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca savladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1). Hrvatska će u četvrtfinalu u subotu, 7. jula, u Sočiju od 20 sati igrati protiv domaćina Rusije koja je također boljim izvođenjem 11-erca savladala Španiju sa 5-4.

Junak pobjede bio je golman Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić. 

Novi junak Hrvatske, koji je odbranio penal i sjajnom Eriksenu, već sada daleke 2007. godine je prošao kroz životnu dramu kada je tast želio da mu zakolje suprugu. Razlog - njena želja da se uda za Srbina!

Hrvatska sada slavi Danijela Subašića. Čuvar mreže Monaca koji je prije šampionata označen kao slaba tačka Vatrenih izrastao je u heroja nacije nakon što je začarao svoju mrežu u penal lutriji protiv izuzetno neugodnih Skandinavaca. Kasper Schmeichel je također briljirao na drugoj strani, ali Subašić je bio fenomenalan.

subasic1

"Šta reći, da dođem sebi, nije lako. Prošli smo, sve je super, penal su lutrija, večeras je bila na našoj strani. Drago mi je što sam pridonio svojoj reprezentaciji i svom narodu veselje", poručio je Subašić nakon meča.

Desilo se eto i to - Hrvati sada dižu Srbijanca u nebesa! Međutim, njegov put do zvijezda bio je sve samo ne posut ružama. Danijel je rođen u Zadru, ali mu je otac Jovo Srbijanac. I upravo to mu je donijelo puno problema u Hrvatskoj. Oni su počeli davno, 17. juna 2007, kada je riješio da stane na ludi kamen i oženi devojkom Antonijom. Vjerovali ili ne, njen otac Ante Boca, Danijelov tast, prvo je prebio kćerku, a onda joj je i zapretio da će je zaklati ako se uda za Srbina! I to je bila jedina stvar koju je zamjerao Subašiću - nacionalnost. 

subasic-modric-brozovic

Kada je Boca istukao Antoniju, ona je završila u ambulanti, a policija je odmah privela suludog oca. Brzo je izveden pred sud i optužen za nasilje u porodici, ali ne postoje podaci o kazni koju je dobio. Naravno, kćerka je odmah pobjegla od oca i počela živjeti u Zadru s hrvatskim čuvarom mreže.

- Mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije prijetio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene - istakao je tada sadašnji golman Monaca.

subasic

Međutim, Subašić je već sljedeće godine potpisao za Hajduk i sa suprugom se preselio u Split, gde je ostao do 2012. i nove selidbe u Monte Carlo. S njenim ocem se nikada nije pomirio, ali čvrsto vjerujemo da se Boci i te kako srce steglo nakon nakon večerašnjih Danijelovih penala... Sigurno je jedno, sljedeća prepreka je domaćin Rusija, a Vatreni trebaju još jednom Subašića na izuzetnom nivou. 

Sve je moglo biti drugačije da je Luka Modrić u 117. minuti iskoristio penal, sigurno bi tada svom velikom prijatelju "ukrao" slavu, ali bi nama uskratio užitak penal lutrije...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti