30. 06. 2018 - 19:54
Mbappeov podvig posljednji put je viđen prije 60 godina, a...
907
Shares
Mbappeov podvig posljednji put je viđen prije 60 godina, a učinio ga je najveći!

TAKVO NEŠTO ZA RUKOM JE POŠLO SAMO LEGENDARNOM PELEU

Mbappeov podvig posljednji put je viđen prije 60 godina, a učinio ga je najveći!

Sport.ba
30. 06. 2018 - 19:54
0
Shares

Bili su danas hrabri Argentici, ekipa predvođena Messijem je uspjela bar malo očistiti obraz nakon što su na jedvite jade prošli grupnu fazu. Ipak, nije bilo dovoljno, Francuzi su prejaki. Mbappe je prejak!

Fantastični golobradi napadač do ludila je dovodio defanzivce argentinskog sastava, igrao se s njima kao sa malom djecom, ponizio ih, a nama pokazao od koga da očekujemo najviše domete u narednom periodu. Svi su izgledi kako ne treba da brinemo zbog odlaska Messija i Ronalda, najvećih zvijezda fudbala ovog vijeka. Nasljednik je već tu, ne sumnjamo kako ćemo Mbappea kroz koju godinu vidjeti kako drži Zlatnu loptu, čak bismo se usudili naslutiti kako će on nastaviti Neymarovo prokletstvo, koji nikako da se istakne pored pomenutog dvojca. U daljoj budućnosti prepreka bi mu mogao biti njegov saigrač.

Mbappe je danas protiv Argentine uradio nešto na šta smo čekali punih 60 godina! Tačno toliko je prošlo otkako je jedan tinejdžer postigao dva pogotka u nokaut fazi Svjetskog prvenstva. Taj tinejdžer je bio - veliki Pele.

Mbappe polako ulazi u grupu najcjenjenijih fudbalera svijeta. Sretno, majstore!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti