26. 06. 2018 - 17:43
"Mršava" nula Danske i Francuske, Peru pobijedio za kraj
907
Shares

GRUPA C

"Mršava" nula Danske i Francuske, Peru pobijedio za kraj

Sport.ba
26. 06. 2018 - 17:43
0
Shares

Odigrane su dvije utakmice grupe C Mundijala u Rusiji. Peru je upisao utješnu pobjedu protiv selekcije Australije rezultatom 2-0, dok su blijedi Francuzi remizirali sa Danskom bez golova. Dalje će sa prvog mjesta upravo Trikolori, dok će sa drugog na megdan Hrvatskoj Danci. Ukoliko Argentina večeras savlada Nigeriju znači da bi već u osmini finala mogli gledati duel Francuske i Argentine.

U Moskvi su utakmicu za zaborav odigrali Francuzi i Danci. Bilo je nekih pokušaja, tu i tamo, ali to sve bilo je za zaborav. Prvi dio protekao je u blagoj dominaciji Danske, ali nisu imali neku priliku da savladaju Mandandu. Ruku na srce, ni izabranici Didiera Deschampsa se nisu Bog zna šta proslavili.

655fbad4412ba693e099

Zato je dosta "življe" bilo u Sočiju gdje su reprezentativci Perua stigli do trijumfa nad Australijom i tako će na put sa saznanjem da su ipak uspjeli da upišu pobjedu na Mundijalu. Australci su mašili, a Peruanci zabijali. Prvo je Carrillo u 18. minuti na asistenciju Guerrere pogodio "volejom" i savladao golmana Schmeichela. 

Na drugi gol se čekao 50. minut kada je asistent prvog Guerrero pogodio i tako utišao svaku nadu Australije da će se naći u osmini finala Svjetskog prvenstva. Do kraja je Australcima bilo čudo, a odmah su se i predali. Ali svejedno i da su dobili ovaj meč, Danci su imali remi protiv Francuske, a samim tim i bod više. Ostalo je 2-0 do samog kraja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti