26. 06. 2018 - 10:04
SLIJEDI JURIŠ NA LP: Barcu očekuju brojne promjene, ovo je...
907
Shares
SLIJEDI JURIŠ NA LP: Barcu očekuju brojne promjene, ovo je Valverdeov pakleni plan!

MUNDO DEPORTIVO

SLIJEDI JURIŠ NA LP: Barcu očekuju brojne promjene, ovo je Valverdeov pakleni plan!

Sport.ba
26. 06. 2018 - 10:04
0
Shares

Barcelona je osvojila titulu španskog prvaka, ali je prerano napustila takmičenje u Ligi prvaka, a katalonski igrači to žele promijeniti u nadolazećoj sezoni. U skladu s tim desit će se velike promjene u timu. Da budemo tačniji, u klubu će biti mnogo promjena.

Španski sportski dnevnik "Mundo Deportivo" izvijestio je kako će čak 11 nogometaša napustiti stadionu "Camp Nou" tijekom ovog transfer roka. Katalonci žele sakupiti što je moguće više sredstava za kupnju Clement Lengleta iz Seville, a također žele pronaći napadača i golmana, i na kraju kupiti 21-godišnjeg Arthura iz Gremia. Dva igrača već imaju novi klub, legendarni Andres Iniesta se seli u Japan, gdje će braniti boje kluba Vissel Kobe, Gerard Deulofeu će se igrati na Otoku, gdje će nositi dres Watforda.

lenglet

Novog poslodavaca također mogu pronaći Andre Gomes, Yerry Mina i Aleix Vidal. Za Minu su pokazali interes Fenerbahče i Borussija Dortmund, a Barcelona se nada da će za njega dobiti oko 12 miliona, isto onoliko za koliko su ga kupili prošle godine. Marlon, koji je provela sezonu na posudbi u Nici će najvjerovatnije potpisati za West Ham.

gomes3108abc

Za Gomesa su zainteresireani u Engleskoj, a Monako i Napoli također se spominju kao novi poslodavci. Vidal bi se mogao vratiti u Sevillu, ili otići u Italiju (Napoli, Inter), dok Lucas Dignea želi Juventus. Jasper Cillessen bi također mogao reći zbogom Barci. Za njega su interes pokazali Liverpool i Chelsea.

messi-rakitic-alcacer-barcelona

Za Paca Alcacere, Southampton će biti spreman platiti 20 milijuna eura, a Fenerbahce bi im mogao pokvariti planove. Alacer ne želi napustiti Barcelonu, ali klub će o tome donijeti konačnu odluku. Douglas, Munir, Rafinha i Sergi Samper također mogu ići, ali se za sada ne zna gdje. Sigurno je da će biti izuzetno prometno u redovima katalonskog velikana. Jer treba napasti i Ligu prvaka...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti