26. 06. 2018 - 08:52
SMIJURIJA KAKVU SVIJET NE PAMTI: Oprostite, VAR se pokvario pa...
907
Shares
SMIJURIJA KAKVU SVIJET NE PAMTI: Oprostite, VAR se pokvario pa gospodin Ronaldo neće put svlačionice!

MUNDIJAL U RUSIJI

SMIJURIJA KAKVU SVIJET NE PAMTI: Oprostite, VAR se pokvario pa gospodin Ronaldo neće put svlačionice!

Sport.ba
26. 06. 2018 - 08:52
0
Shares

Portugal se provukao protiv Irana, završilo je 1:1, ali su Iranci mogli slaviti i zaviti ih u crno. Ronaldo i društvo odigrali su slab meč, a u sudijskoj nadoknadi bili su na samoj ivici ponora. Iranci su imali veliku šansu za pobjedu kojom bi evropske prvake izbacili s Mundijala!

Ipak, završilo je 1:1, Španija je prva u grupi i u osmini finala igra protiv Rusije, Portugalci idu u osminu finala kao drugoplasirani, a čeka ih Urugvaj. U dramatičnoj utakmici protiv Irana Portugalci su poveli prekrasnim golom Quaresme.

Ronaldo je promašio penal, Iranci su izjednačili, a u drugom poluvremenu napadač Reala laktom je udario igrača Irana Mortezu Pouraliganjija. Paragvajski sudac Enrique Caceres išao je gledati VAR, u dnu ekrana stajalo je ''possible red card''. Uprkos tome, na opšte iznenađenje, arbitar se vratio na teren - sa samo žutim kartonom.

Nevjerovatno, ali istinito. Cristiano je pošteđen, a Iranci pokradeni na očigled stotina miliona gledalaca. Caseres očito nije imao hrabrosti pokazati najboljem portugalskom igraču put svlačionice. Ili se VAR pokvario...

(Sport.ba) 

Učitaj još novosti