25. 06. 2018 - 10:33
Evo zašto Valon Behrami nije slavio uz "Orla" !
907
Shares
Evo zašto Valon Behrami nije slavio uz

DOBILI SMO OBJAŠNJENJE

Evo zašto Valon Behrami nije slavio uz "Orla" !

Sport.ba
25. 06. 2018 - 10:33
0
Shares

Svi znamo šta se sve izdešavalo oko susreta Srbije i Švicarske. Švicarci se plaše kazne, savez je na strani igrača, ne smatraju da su uradili ništa loše, mada je postojao dogovor od prije četiri godine da ne rade takve stvari, dogovor koji je iniciran kako se reprezentacija ne bi dijelila. Xhakin otac je bio politički zarobljenik, zbog demonstracija i to je razlog što Granit ne voli Srbe, makar je tako pričao.

Valon Behrami je također je momak sa Kosova, tačnije iz Kosovske Mitrovice, ali nije slavio uz albanskog orla. Dobili smo objašnjenje i zašto. "Valon to ne radi, jednostavno, možda je sport ponekad više od sporta, ali neću da se upliće u te stvari", rekao je njegov otac Ragip. On je otišao sa Kosova kada je Valon imao četiri godine, zajedno sa suprugom Halimom i sestrom Valentinom.

front-lara-und-valon5

Nisu imali papire, pa im je prijetilo protjerivanje sredinom devedesetih: "Nismo imali gdje da se vratimo, razmišljali smo da ilegalno odemo u Švedsku ili Njemačku, ali je intervenisao u Tićinu otac jednog od Valonovih drugara iz juniora lokalnog tima. Skupili su 2000 potpisa i nekako smo ostali. U to vrijeme Valon je bio bolji u skijanju, ali uskoro je počeo samo da trenira fudbal", kaže Ragip koji i dalje ne želi da govori o bilo kakvim političkim implikacijama cijelog slučaja.

Behrami se oglasio na Instagramu upravo porukom da je ponekad "sport više od sporta", ali nikoga nije vrijeđao, uz to, svi Srbi koji su igrali sa njim i koji ga poznaju kažu da je u pitanju sjajan momak neopterećen politikom. Valon Behrami je momak za primjer svima, došao je da igra fudbal i tako će i otići, čistog obraza.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti