24. 06. 2018 - 15:30
MLADI HRVAT ZAUSTAVIO NAJVEĆEG IKADA: 2.titulom u karijeri...
907
Shares
MLADI HRVAT ZAUSTAVIO NAJVEĆEG IKADA: 2.titulom u karijeri spriječio Federerovu 99.

SJAJNA IGRA

MLADI HRVAT ZAUSTAVIO NAJVEĆEG IKADA: 2.titulom u karijeri spriječio Federerovu 99.

Sport.ba
24. 06. 2018 - 15:30
0
Shares

Mladi hrvatski teniser Borna Čorić savladao je u finalu turnira u Halleu Rogera Federera rezultatom 7-6, 3-6, 6-2. Ovo je njegova druga ATP titula nakon titule u Marakeshu, mada vjerujemo da mu je ova još draža jer je stigao do nje poslije pobjede u finalu nad Rogerom Federerom, najboljim teniserom svijeta i devetostrukim osvajačem Hallea.

borna-coric-slavlje

Prvi set je bio prilično neizvjestan, ponovo je Federer igrao tiebreak na ovom turniru, ali ga je ovoga puta izgubio sa 8:6. Ćorić je spasio dvije set lopte. U drugom setu Federer konačno pravi breaknakon propuštene dvije prilike u prethodnim gemovima na servis Hrvata, poveo je sa 5:3 i lagano priveo set kraju. Prvu break loptu koju je imao na meču Ćorić je uspio da iskoristi, poveo je kasnije i sa 5:2, imao meč-loptu na servis Federera, zatim i drugu koju je iskoristio za veliku pobjedu, najveću u karijeri.

borna-coric-takes-example-from-roger-federer-on-his-retirement

Nije to bila briljantna predstava Rogera Federera, cilj mu je bio ostvariti pobjedu i doći do 99. titule u karijeri, a samim tim bi potencijalno osvajanje Wimbledona bila kruna karijere i famozna 100. titula. Od toga neće biti ništa, ali velike su šanse da će Roger u dosljednom periodu doći do cifre 100.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti