24. 06. 2018 - 14:44
TRANSFER KOJI ĆE UZDRMATI TRŽIŠTE: Ponajbolji fudbaler PSG-a...
907
Shares
TRANSFER KOJI ĆE UZDRMATI TRŽIŠTE: Ponajbolji fudbaler PSG-a zbog finansijskog fair playa seli u Manchester

NAJVEĆI TRANSFER LJETA U NAJAVI

TRANSFER KOJI ĆE UZDRMATI TRŽIŠTE: Ponajbolji fudbaler PSG-a zbog finansijskog fair playa seli u Manchester

Sport.ba
24. 06. 2018 - 14:44
0
Shares

PSG je još jedan od klubova koji bi se mogao naći u nevoljama zbog finansijskog fair playa. Parižani su pritisnuti ovim pravilima primorani prodavati neke od najvažnijih fudbalera. Do sada su se spominjali Javier Pastore, Adrien Rabiot i Julian Draxler, ali oni nisu toliko tražena roba na tržištu, a Parizu je novac potreban što prije.

Zbog toga su, čini se, u PSG-u primorani prodavati i najbolje. Bogati šeici ne žele izgubiti bitku sa Realom, pa im prepustiti Neymara, te su stoga primorani prodati drugu zvijezdu. Riječ je o supertalentovanom Kylianu Mbappeu.

Za francuskog reprezentativca izuzetno su zainteresovani Jose Mourinho i Pep Guardiola, pa bismo ovo ljeto mogli gledati pravi rat gradskih rivala zbog potpisa mladog napadača. Ipak, ne treba iznenaditi ako se ubrzo jave i drugi evropski velikani, Mbappe je definitivno jedno od najpopularnijih imena na tržištu, a vrijednost njegovog transfera procjenjuje se na čak 200.000.000 eura.

Podsjećamo, zbog kršenja pravila finansijskog fair playa Milan bi mogao ostati bez takmičenja u Evropi. PSG je, čini se, drugi velikan koji je na meti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti