24. 06. 2018 - 13:31
Sinoćnja utakmica Nijemce dovela do ekstaze: "Ovo je tačka...
907
Shares
Sinoćnja utakmica Nijemce dovela do ekstaze:

VELIKO SLAVLJE U SVLAČIONICI ELFA

Sinoćnja utakmica Nijemce dovela do ekstaze: "Ovo je tačka preokreta, sve će biti bolje!"

Sport.ba
24. 06. 2018 - 13:31
0
Shares

Nijemci su sinoć u zadnjim minutama meča protiv Švedske uspjeli obezbijediti 3 izuzetno važna boda. Sada je sve u rukama Elfa, ukoliko pobijede Južnu Koreju plasman u nokaut fazu vrlo teško bi im mogao doći u pitanje.

Igrači nisu krili oduševljenje, niti to da su bili prestravljeni činjenicom da bi kao prvaci svijeta već u grupnoj fazi mogli biti eliminisani sa Mundijala.
"Mislim da se mnogo ljudi sinoć radovalo našem ispadanju. Mnogi favoriti su posustali, slabije ekipe igraju veoma zatvoreno, što može biti izuzetno teško. Morate biti strpljivi i čekati šansu. Mi smo to večeras uspjeli, napravili smo veliki korak u pravom smijeru.", rekao je strijelac prvog pogotka Njemačke, Marco Reus.

Napadač ekipe, Timo Werner, posebno je emotivno doživio ovu utakmicu.
"Gubili smo 1:0 i bili smo pred eliminacijom, bio je to grozan osjećaj! U drugom dijelu potpuno drugačija slika, pokazali smo mentalitet. Nakon utakmice slavili smo u svlačionici, još na terenu su mi oči napunile suze radosnice. Zaslužili smo ovu pobjedu, ovo bi mogla biti tačka preokreta, nakon ovoga sve bi trebalo bolje izgledati.", rekao je Werner.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti