24. 06. 2018 - 13:02
Real ispravlja nepravdu staru 15 godina, u Madrid stiže novi...
907
Shares
Real ispravlja nepravdu staru 15 godina, u Madrid stiže novi Makelele

FANTASTIČNO POJAČANJE STIŽE U KRALJEVSKI KLUB

Real ispravlja nepravdu staru 15 godina, u Madrid stiže novi Makelele

Sport.ba
24. 06. 2018 - 13:02
0
Shares

Takav fudbaler nije se pojavio još od Claudea Makelelea. Ngolo Kante jedan je od najboljih defanzivnih veznjaka svijeta, neumorna radilica je prava noćna mora za svakog napadača. Njegov nadimak, Kantelele, dovoljno govori o tome ko mu je bio fudbalski uzor i na koga podsjeća svojim stilom igre.

Svi se vrlo dobro sjećamo slavnog Francuza u dresu Reala. Ispravka, možda se više sjećamo Reala nakon slavnog Francuza. Odlaskom Makelelea stvari su u Madridu krenuli nizbrdo, pregršt nagomilanih zvijezda nisu imale nikoga ko bi im čuvao leđa i pružio slobodu na terenu. Nisu imali Makelelea.

Čak se i donedavni trener Kraljevskog kluba, Zinedine Zidane, javno usprotivio transferu omalenog veznjaka.
"Ne razumijem, doveli smo mnoge zvijezde, ali glavni nam odlazi. Kao da na Lamborghinija nanesete novi sloj zlatne boje, a odstranite motor.", rekao je tada Zidane, i pogodio u samu srž.

claude-makelele-of-real-madrid

Danas, Real želi ispraviti grešku načinjenu prije više od decenije, na pragu prelaska u Madrid je Chelseaov Ngolo Kante. Kante je u Chelsea došao nakon senzacionalnog pohoda na titulu prvaka Engleske u dresu Leicestera i postao neizostavan član londonskog sastava. Jasno je kako cijena neće biti mala, pogotovo što pored Reala na Kantea motre i Barcelona i PSG. Ipak, prednost se daje Kraljevićima, zbog činjenice da Kante od malih nogu navija za madridskog velikana.

Procjenjuje se da bi vrijednost transfera trebala iznositi između 80.000.000 eura i 90.000.000 eura.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti