24. 06. 2018 - 12:49
RASPAD SISTEMA: Sampaoli je bivši, Messi i Mascherano kreiraju...
907
Shares
RASPAD SISTEMA: Sampaoli je bivši, Messi i Mascherano kreiraju taktiku

KATASTROFALNA SITUACIJA U TABORU ARGENTINSKE REPREZENTACIJE

RASPAD SISTEMA: Sampaoli je bivši, Messi i Mascherano kreiraju taktiku

Sport.ba
24. 06. 2018 - 12:49
0
Shares

Stanje u taboru reprezentacije Argentine je, blago rečeno, alarmantno. Nakon prve dvije utakmice, Argentinci imaju svega jedan bod i pobjeda protiv Nigerije je imperativ. Ipak, nije toliko problem ni u lošim rezultatima, koliko u samom pristupu koji imaju (nemaju) svi redom, od selektora, igrača, do cijelog stručnog štaba.

Trzavice u reprezentaciji ne prestaju, većina argentinske javnosti kao glavnog krivca optužuje selektora, Sampaolija. Sampaolijevo vodstvo reprezentacije obilježile su, u najmanju ruku, zanimljive odluke kada je u pitanju selekcija igrača. Dybala je skoro pa marginalizovan, Di Maria je od nedavno na klupi, a Mauro Icardi uopšte nije pozvan.

sampaoli

Kako pišu argentinski mediji, Sampaoli je od danas bivši, funkciju selektora vršiće samo formalno, do kraja Mundijala. Možda čak još samo jednu utakmicu. Navodno su najiskusniji fudbaleri argentinske reprezentacije, predvođeni Messijem i Macheranom odlučili stvar uzeti u svoje ruke. Messi i Macherano će krojiti ekipu za duel sa Nigerijom!

Čak je i službeni otkaz selektoru bio realna opcija, ali je tu priču već u startu presjekao predsjednik saveza, Claudio Tapia. Selektoru je, ipak, jasno da su mu igrači okrenuli leđa. Veliki pritisak je na svjetskim vicešampionima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti