23. 06. 2018 - 21:56
JUNAK NACIJE: Kroos golčinom u posljednjoj sekundi obradovao...
907
Shares
JUNAK NACIJE: Kroos golčinom u posljednjoj sekundi obradovao 100 miliona ljudi!

KAKVA ZAVRŠNICA

JUNAK NACIJE: Kroos golčinom u posljednjoj sekundi obradovao 100 miliona ljudi!

Sport.ba
23. 06. 2018 - 21:56
0
Shares

Kakva završnica utakmice! Reprezentacija NJemačke nalazila se na pragu eliminacije sa Mundijala, sekunde su je dijelile od novog neuspeha, poslije startnog poraza od Meksika. Ali, večeras su i sa igračem manje uspjeli da naprave preokret protiv Švedske i maestralnim golom Kroosa iz slobodnog udarca stignu do spasonosne pobjede od 2:1! Šveđani su stigli do vodstva u 32. minutu.

screenshot-10

Greška Kroosa na sredini terena, Berg je osvojio loptu, a onda je uslijedila munjevita akcija koju na kraju golom završava Ola Toivonen - 0:1. Očekivano, selektor ''Panzera'' Joakimowev reagovao je u poluvremenu izmjenom, Draxlera je ostavio u svlačionici, a na teren poslao veterana Marija Gomeza. I, već u 48. minutu izjednačenje! Timo Werner je probio po lijevoj strani, poslao preciznu loptu ka Reusu, a ovaj sa desetak metara šalje loptu u mrežu - 1:1.

 

screenshot-8

Napadali su Nijemci, stvarali prilike, ali bez rezultata. A onda, 82. minut, novi šok za ''Panzere'', Boateng dobija drugi žuti karton i Njemačka ostaje sa igračem manje na terenu! I pored brojčanog hendikepa, Nijemci su napadali do kraja, a najbolju priliku propustio je Gomez u 87. minutu, kada je glavom šutirao pod prečku, a golman Olsen sjajno intervenisao. Nije ni to bilo sve, rezervista Brandt je u nadoknadi vremena sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu! I kada se očekivao kraj, Toni Kroos je poslije slobodnog udarca, iskosa sa lijeve strane pogodio za pobjedu i ostanak na Mundijalu - 2:1!!

screenshot-7

Kakav meč je ovo bio, ovo je ono što očekujemo od Mundijala i nadamo se još ovakvih sjajnih predstava u nastavku. Može li ovo biti odskočna daska njemačke reprezentacije, ostaje da vidimo.

screenshot-9

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti