23. 06. 2018 - 19:05
Bayern i HSV vode borbu za najtalentovanijeg Nijemca
907
Shares
Bayern i HSV vode borbu za najtalentovanijeg Nijemca

MINHEN JE POZIV KOJI SE U NJEMAČKOJ NE ODBIJA

Bayern i HSV vode borbu za najtalentovanijeg Nijemca

Sport.ba
23. 06. 2018 - 19:05
0
Shares

Bayern i HSV već neko vrijeme vode borbu za potpis bundesligaške senzacije, Fietea Arpa. 18-godišnji napadač jedan je od najtalentovanijih njemačkih fudbalera, te stoga ne čudi interes najtrofejnijeg njemačkog kluba.

HSV je prošle sezone konačno napustio elitni rang njemačkog fudbala, pa je sada skoro izvjesno kako će mnogi fudbaleri napustiti Dinosauruse. Jedan od njih mogao bi biti i talentovani napadač. Arp sa HSV-om ima ugovor do narednog ljeta, što čelnike ovog kluba stavlja pod veliki pritisak.

Bayernu se ne žuri, Bavarci su spremni čekati i naredno ljeto, kada će fudbalera moći dobiti i potpuno besplatno. Stoga više nema ni riječi o 8.000.000 eura, koliko se na početku spominjalo, sada iz Minhena nude najviše 2.500.000 eura. Igrač je takođe zainteresovan za transfer, HSV već dugo pada i krizi velikana se ne nazire kraj. S druge strane, Bayern nudi borbu za sve trofeje.

Hamburgu gori pod nogama, primorani su prihvatiti 2.500.000 eura, ili pristati odličnog napadača narednog ljeta pustiti besplatno. Bayern jednostavno u Njemačkoj nema konkurenciju.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti