23. 06. 2018 - 16:42
SRBIJA JE ZBOG NAVIJAČA VEĆ KAŽNJENA, ALI NIJE IM DOSTA: Novi...
907
Shares
SRBIJA JE ZBOG NAVIJAČA VEĆ KAŽNJENA, ALI NIJE IM DOSTA: Novi nacionalistički ispadi navijača Srbije!

OVO NEMA VEZE SA FUDBALOM

SRBIJA JE ZBOG NAVIJAČA VEĆ KAŽNJENA, ALI NIJE IM DOSTA: Novi nacionalistički ispadi navijača Srbije!

Sport.ba
23. 06. 2018 - 16:42
0
Shares

Srbijanski navijači opet su u centru pažnje, ne zbog dobrog pohvalnog navijanja, već zbog stvari kojima nije mjesto na fudbalskim terenima i oko njih. Naime, zbog transparenata uvredljivog sadržaja na utakmici s Kostarikom, Srpski nogometni savez kažnjen je s 10 hiljada franaka.

Protiv Švicarske su srpski navijači, kako svjedoči ova fotografija, na stadionu u Kalinjingradu nosili majice s likom Ratka Mladića, jednog od najgorih zločinaca savremene europske povijesti. O tom čovjeku nećemo se truditi napisati ništa, svi znamo ko je i šta je. U slavlju psihopata Mladića posebno su se ističu navijači Crvene zvezde, Partizana i Srbije.

srpski-navijaci-mladic-getty

U decembru je disciplinska komisija UEFA-e pokrenula postupak protiv Crvene zvezde, Partizana i Zenita zbog "rasističkog ponašanja". Za najozbiljniji prijestup prema pravilima Europske nogometne unije dva srpska i jedan ruski klub optuženi su jer su njihovi navijači na utakmicama Europske lige transparentima i pjesmom veličali ratnog zločinca Mladića. Nije čudno da su ruski redari na ulazima na stadion u Kalinjingradu pustili Srbe da na tribine unesu majice s Mladićevim likom, jer kao što se vidjelo na utakmici sa Švicarskom, Rusi neskriveno navijaju za Srbe, a pozdravljaju i ovog njihovog "velikana".

4c0cb17f3c71244bff5ebbd7343fa8f3-xl

Navijači Zenita su zimus prilikom gostovanja Vardara u Sankt Peterburgu, u znak potpore pravoslavnoj braći, razvili transparent s natpisom "Ratko Mladić, srpski heroj". Sve ovo su stvari koje nemaju ama baš nikakve veze sa fudbalom, ali očito je nekome stalo da ih potencira.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti