22. 06. 2018 - 17:10
INTERESOVANJE AMSTERDAMSKOG GIGANTA: Dušan Tadić na izlaznim...
907
Shares
INTERESOVANJE AMSTERDAMSKOG GIGANTA: Dušan Tadić na izlaznim vratima Svetaca

POVRATAK U HOLANDIJU

INTERESOVANJE AMSTERDAMSKOG GIGANTA: Dušan Tadić na izlaznim vratima Svetaca

22. 06. 2018 - 17:10
0
Shares

Prema pisanju engleskog "The Sun-a", amsterdamski gigant Ajax zainteresovan je za dovođenje Srpskog plejmejkera Dušana Tadića. Ovaj dvadesetdevetogodišnjak ima solidnu sezonu iza sebe u Southamptonu, iako su "Sveci" jedva izborili opstanak i ligi. Ipak Tadić je bio jedna od najsvijetlijih tačaka u ekipi sa juga Engleske.

Navodi se da Ajax ima ozbiljne planove da sljedeće sezone napadne titulu u Holandiji, te će učiniti sve da se ozbiljno pojačaju. Jedna od najvećih meta ovog prelaznog roka upravo je i Tadić, za kojeg su čelnici Ajaxa spremni iizdvojiti 15 miliona funti. Ipak Southampton traži više novca za svog ofanzivca, prvenstveno što Srbin ima još dvije godine govora sa klubom, te ostaje da se vidi da li će doći do transfera.

Ovo bi Tadiću bio povratak u Holandiju s obzirom da je prije dolaska u Englesku nosio dres Twentea. Ttadić je trenutno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sa svojom reprezentacijom, i kako navode engleski mediji, razgovor o mogućem transferu biti će obavljen nakon njegovog povratka iz Rusije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti