22. 06. 2018 - 09:59
Ayton prvi izbor drafta, Dončić drugi najbiraniji igrač sa...
907
Shares
Ayton prvi izbor drafta, Dončić drugi najbiraniji igrač sa ovog područja ikada!

ODLIČNI SLOVENAC

Ayton prvi izbor drafta, Dončić drugi najbiraniji igrač sa ovog područja ikada!

Sport.ba
22. 06. 2018 - 09:59
0
Shares

Veza DeAndre Aytona i Arizone ipak je bila prejaka, nakon srednje škole i sveučilišta Arizona, Ayton ostaje u "pustinji" i nosit će dres Phoenix Sunsa. Posljednjih tjedana prometnuo se kao prvi izbor i usprkos vezi Luke Dončića i Igora Kokoškova, novog trenera Sunsa, ipak nije došlo do ponovnog povezivanja bivših suradnika iz reprezentacije Slovenije.

1529633707990

Dončić će naredne sezone nositi boje Dallas Mavericksa. Dallas je poslao 5. izbor u Atlantu uz budući izbor prve runde koji je zaštićen kroz sljedećih pet sezona. Time je Dončić postao drugi najviše birani igrač na draftu s prostora bivše Jugoslavije, svrgnuvši Hrvata Dragana Bendera, koji je prije dvije godine biran kao 4. izbor od strane Phoenix Sunsa. Prvi ostaje Srbin Darko Miličić koji je 2003. bio drugi izbor.

doncicdallasfdraftepa

Zanimljivo je kako će Europljanin nastaviti nositi štafetu ekipe Mavericksa, jer legenda kluba Dirk Nowitzki vjerojatno igra svoju posljednju sezonu u NBA-u, a upravo je Dončić odabran kao buduće lice franšize. Kako će se snaći u američkom stilu igranja košarke , ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti