20. 06. 2018 - 20:57
Phoenix i Sacramento ga preskaču: Evo koji pick će biti Dončić...
907
Shares
Phoenix i Sacramento ga preskaču: Evo koji pick će biti Dončić na draftu!

PRED NBA DRAFT

Phoenix i Sacramento ga preskaču: Evo koji pick će biti Dončić na draftu!

Sport.ba
20. 06. 2018 - 20:57
0
Shares

Slovensko "čudo od djeteta" Luka Dončić bit će jedna od glavnih zvijezdi NBA drafta koji je na programu sutra. Reprezentativac prvaka Europe pominjao se kao prvi pick ovogodišnjeg drafta, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Naime, pravo prvog picka imaju Phoenix Sunsi i oni će birati DeAndre Aytoan koji je bez sumnje najveća zvijezda ovogidšnjeg drafta. Dončića su pominjali kao picka Sacramento Kingsa, no čini se kako će ga i oni preskočiti pa će birati Marvina Bagleya III. Tako će Dončić vjerovatno biti treći pick i bit će biran od strane Atlante Hawksa.

Dallas, koji ima pravo petog picka, također je zainteresovan za mladog Slovenca, ali teško da ga se "dočepaju" obzirom da su "tek" peti po redu. 

Dončić je sa svojih 19 godina osvojio skoro sve što se može osvojiti. Sa reprezentacijom je postao prvak Europe, biran je u najbolju petorku prvenstva. Postao je prvak Europe i sa Real Madridom nedavno, a izabran je i za MVP-a završnog turnira.

Na draftu će također biti i naši Džanan Musa i Ajdin Penava. Musi se prognozira izbor u prvoj rundi drafta, dok će Penava vjerovatno biti biran u drugoj rundi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti