20. 06. 2018 - 18:59
BOLJI OD SAUDIJSKE ARABIJE: Urugvaj golom Suareza osigurao...
907
Shares
BOLJI OD SAUDIJSKE ARABIJE: Urugvaj golom Suareza osigurao nokaut fazu

U DOSADNOJ UTAKMICI

BOLJI OD SAUDIJSKE ARABIJE: Urugvaj golom Suareza osigurao nokaut fazu

Sport.ba
20. 06. 2018 - 18:59
0
Shares

Nisu Urugvajci bili naročito uvjerljivi u prvom meču Mundijala kada su minimalno slavili, ali danas se pobjeda protiv autsajdera Saudijske Arabije očekivala, a sa njom i prolaz dalje. Slavili su Urugvajci 1-0 golom Suareza u 23. minuti nakon jednog kornera. Golman Saudije Al-Owais otišao je u prazno, a napadač Barcelone se odlično snašao i postigao, ispostavit će se, jedini gol na ovom meču.

Nešto naročito nisu Suarez i družina bili dobri ni danas, ali ipak idu dalje i u trećem meču protiv domaćina Rusije igrat će za prvo mjesto u grupi. Dobro su počeli Urugvajci na Rostov Areni pošto je njihov najbolji igrač Luis Suarez već u trećoj minuti uputio udarac prema golu Saudijske Arabije, ali lopta nije završila iza leđa Al Owaisa. Treba napomenuti da je ovo bivšem igraču Redsa bio 100-ti nastup u najdražem dresu.

Igrali su Urugvajci uglavnom na kontre, a gol su zabili u 23. minuti iz kornera. Carlos Sanchez je centrirao, Al-Owais je otišao u prazno, a Suarez je zabio onako kako on zna. Imali su Saudijci vjerovatno najveću priliku samo par minuta poslije kada Bahbir nije uspio da savlada Musleru sa pet metara, ruku na srce šut je bio otežan, pošto je igrač Arabije bio u padu. Otišlo se na odmor rezultatom 1-0. Urugvajci su djelovali nezainteresovano, a reprezentacije Saudijske Arabije je imala čak veći posjed lopte u svojim nogama. Više su htjeli da igraju nogomet od "La Celeste", ali izgorili su u velikoj želji da slave.

5b2a83ad-8410-4c04-8928-39690a0a0a67-screenshot-1-previeworg

Nije trebalo dugo Urugvajcima da zaprijete u nastavku. U 50. minuti imali su slobodan udarac sa 20-ak metara, loptu je uzeo Luis Suarez, ali njegov šut je sjajno odbranio golman Saudijske Arabije. Imali su do kraja reprezentativci Urugvaja nekoliko prilika, ali ništa vrijedno pomena. Uglavnom dosadna utakmica završila se rezultatom 1-0. Rusija i Urugvaj će u posljednjem kolu igrati za prvo mjesto u grupi. Egipat i Saudijska Arabija odigrat će meč bez prevelikog značaja pošto nisu uspjeli da uzmi nijedan bod u prva dva meča.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti