20. 06. 2018 - 16:38
Liverpool se uključuje u utrku za dovođenje mladog veziste...
907
Shares
Liverpool se uključuje u utrku za dovođenje mladog veziste Aston Ville

I TOTENHAM JE U IGRI

Liverpool se uključuje u utrku za dovođenje mladog veziste Aston Ville

Sport.ba
20. 06. 2018 - 16:38
0
Shares

Prema pisanju engleskog "The Sun-a" Liverpool se uključio u utrku za potpis talentovanog veziste Aston Ville. Riječ je o Jacku Grealishu. Ovaj dvadesetdvogodišnjak ima možda i najbolju sezonu iza sebe, pa se za njegove usluge raspituju mnogi engleski klubovi.

Podsjećamo, Grealish je najprije bio povezivan sa Totenhamom. Trener "Spursa" Mauricio Pochetinno već duže vrijeme prati igre ovog talentovanog fudbalera. Spreman je da plati veliki iznos za Grealisha, ali predsjednik kluba iz Londona nije spreman da ga podrži u tome. On je rekao da za Grealisha Totenham može izdvojiti 20 miliona funti.

Liverpool se nada da bi mogao da iskoristi tu situaciju i da ponudi više od tih 20 miliona funti. Iz Birminghama su rekli da ne žele jeftino da prodaju svog ponajboljeg igrača. Tim je u finansijskim problemima. Nisu uspjeli da osiguraju plasman u Premier ligu sljedeće sezone, jer su ispali u doigravanju od Fulhama. Poručuju da im je potreban novac i da neće pustiti Grealisha ispod 40 miliona funti.

Liverpool je u stanju da plati toliki novac za sjajnog vezistu. Klopp je hvalio ovog igrača i izgleda da mu se sviđa njegov stil igre. Da li će doći do realizacije transfera ostaje da se vidi u narednim danima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti