20. 06. 2018 - 16:13
Brazilac blizu prelaska u redove "Čekićara"
907
Shares
Brazilac blizu prelaska u redove

PELEGRINI NE STAJE SA POJAČANJIMA

Brazilac blizu prelaska u redove "Čekićara"

Sport.ba
20. 06. 2018 - 16:13
0
Shares

Novi šef stručnog štaba West Hama Manuel Pelegrini dobio je slobodu od čelnika kluba da dovodi igrače, i za to su mu obezbijedili ogroman budžet. Podsjećamo, već su doveli Lukasa Fabianskog iz Swansea za 7 miliona funti. Pored njega potpisali su i kapitena mlade reprezentacije Francuske Isu Diopa za 22 miliona funti.

Pelegrini nema namjeru da stane sa pojačanjima. Pominje se i Jack Wilshere koji je sinoć saopštio da se rastaje sa Arsenalom nakon punih 17 godina u klubu.

Ali izgleda da je prva meta West Hama ove sezone sjajni ofanzivac Lazia Felipe Anderson. Brazilac ima veoma dobru sezonu iza sebe, i Čekićari su spremni da plate ogroman novac za njegove usluge. Čak se spominje da bi to moglo biti najskuplje pojačanje u historiji kluba. Ovaj dvadesetpetogodišnjak je za Lazio upisao 177 nastupa i postigao 33 gola. Ove sezone je postigao 8 golova, od kojih je 3 dao u Evropskoj ligi. U Lazio je došao iz Santosa 2013. godine za 6,7 miliona funti.

Da li će Pellegrini odriješiti kesu ostaje da se vidi, ali čini se kako bi ovo bilo sjajno pojačanje za West Ham bez obzira koliko Brazilac bude plaćen.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti