20. 06. 2018 - 13:40
Lozano tragičar, Inter peti uzastopni put šampion Španije
907
Shares
Lozano tragičar, Inter peti uzastopni put šampion Španije

DRAMA U FINALU

Lozano tragičar, Inter peti uzastopni put šampion Španije

sport.ba
20. 06. 2018 - 13:40
0
Shares

Jop jedno sjajno finale prvenstva Španije u futsalu priredili su nam Inter Movistar i Barcelona. Sve ono što magična igra na petoparcu treba da pruži viđeno je u ovoj finalnoj seriji dva najbolja kluba u Španiji.

Prvo je Inter dobio prve dvije utakmice serije na svom terenu, ali je Barca istom mjerom uzvratila i izborila majstoricu. A ono što se dogodilo u finalu biće prepričavano u futsalskim krugovima sigurno još neko vrjieme.

Barca je bila nadomak pobjede i prekida dominacije Intera koja je trajala pune četiri godine. Loše je počelo za domaćina. Barca je povela nakon deset minuta igre a strijelac je bio Dyego.

Odolijevali su Katalonci dugo vremena, samo pet minuta dijelilo ih je od titule šampiona ali onda se ukazao Elisandrom i sjajnim golom odveo svom tim u produžetak.

A onda na scenu stupa tragičar utakmice Sergio Lozano. Imala je Barca veliku šansu da ponovo stigne do prednosti. Inter je napravio šesti prekršaj što je znacilo deseterac za Barcelonu. Ali Lozano je pucao preko gola pa su pobjednika odlučili šesterci.

Lozano je još jednom postao tragičar, golman Intera mu je odbranio udarac i svom klubu donio petu uzastopnu titulu šampiona. Interu je ovo trinaesta titula dok Barcelona ima tri.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti