20. 06. 2018 - 13:04
EMERY STVARA IZUZETNO MOĆAN TIM: Potvrđen dolazak još jednog...
907
Shares
EMERY STVARA IZUZETNO MOĆAN TIM: Potvrđen dolazak još jednog velikog pojačanja, sjajni stoper nadomak Emiratesa

NAKON ŠTO JE JUČER LENO STIGAO

EMERY STVARA IZUZETNO MOĆAN TIM: Potvrđen dolazak još jednog velikog pojačanja, sjajni stoper nadomak Emiratesa

Sport.ba
20. 06. 2018 - 13:04
0
Shares

Unai Emery je odmah po dolasku na "Emirates" zasukao rukave. Bivšem strategu PSG-a neće nimalo biti lahko u sjevernom Londonu, pogotovo jer nasljeđuje Arsene Wengera koji je postao zaštitni znak Topnika nakon čak 22 godine provedene na klupi.

Međutim, Emery je do sada zvanično doveo već dva pojačanja. Riječ je naravno o Stephan Lichtsteineru iz Juventusa. Reprezentativac Švicarske trebao bi biti prva zamjena za Hectora Bellerina, koji će najvjerovatnije ostati u klubu. Doskorašnji bek Juventusa stigao je kao slobodan igrač i možemo reći da je to odličan potez Arsenala.

screenshot-13

Također, jučer je ozvaničen i dolazak golmana Bernd Lena iz Bayer Leverkusena za 25 miliona eura. Povremeni njemački reprezentativac trebao bi tako zamijeniti vremešnog Petr Cecha na golu. Sada nam stiže i potvrda da je već dogovoren dolazak i trećeg pojačanja.

"Lucas Torreira je otišao za 30 miliona eura. Kupio sam ga iz Pescare kada niko nije vjerovao u njega. Kockali smo se sa njim i dobili, platio sam ga samo 3 miliona", rekao je predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero. Dakle, uskoro očekujemo i ozvaničenje transfera 22-godišnjeg zadnjeg veznog Urugvajca koji je ove sezone počeo 36 od 38 utakmica za Sampdoriju. 

Nakon njega, na redu bi trebao biti i Sokratis iz dortmundske Borussije, a tu Topnici nemaju namjeru stati s pojačanjima. Uz dolaske, sinoć je ozvaničen i jedan odlazak. Jack Wilshere potvrdio je da napušta "Emirates" nakon isteka ugovora 1. jula.

torreira1

Torreira bi trebao potpisati ugovor s Arsenalom tek nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada se vrati s reprezentativnih obveza i obavi medicinske preglede za klub iz Londona. Godišnja plata će mu iznositi 3 miliona eura, uz određene dodatne bonuse, prenose italijanski novinari.

Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ove je sezone zabio 4 gola te imao jednu asistenciju. Njegov transfer u Arsenal trebao bi biti ‘težak’ tačno 30 miliona eura. S obzirom da je riječ o statistički ponajboljem defanzivnom veznom u Italiji cijena je i više nego prihvatljiva. Riječ je o igraču koji je imao najviše osvojenih lopti u italijanskom prvenstvu.

torreira

Ovaj mlađahni Urugvajac ima i špansko državljanstvo, ali nogometnu karijeru do sada je proveo samo u Italiji. Još kao tinejdžer, sa samo 18 godina došao je u Pescaru gdje je sazrio igrač, a onda ga je Pescara prodala Sampdoriji za 2 miliona eura – danas Torreira odlazi iz Sampdorije u Premier ligu za 15 puta veći iznos nego za koji je došao. Zanimljivo je da je na Apenine ovaj igrač stigao kao napadač, ali je ubrzo postao jedan od najboljih defanzivnih veznjaka.

unai-emery-paris-saint-germain

Dovođenjem Torreire Emery pokazuje kako ima jasnu viziju svog Arsenala. Očito kako nije zadovoljan dosadašnjim kadrom u tom defanzivnom smislu pa su se njegovi transferi uglavnom odnosili na taj segment igre. Torreira je ‘novi Kante’ kažu mediji u Engleskoj. Također, Arsenal radi i na dovođenju Benatije iz Juventusa – tako da u potpunosti naprave novu zadnju liniju koja je do sada zaista bila najslabija karike njihove igre.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti