20. 06. 2018 - 10:31
NIKAD BLIŽE REALIZACIJI: Pjanić na korak od transfera...
907
Shares
NIKAD BLIŽE REALIZACIJI: Pjanić na korak od transfera karijere, brojke od kojih boli glava

ITALIJANI TVRDE

NIKAD BLIŽE REALIZACIJI: Pjanić na korak od transfera karijere, brojke od kojih boli glava

20. 06. 2018 - 10:31
0
Shares

Barcelona je nenadano ostala bez skoro sigurnog Antoine Griezmanna. Katalonci ni ne skrivaju razočarenje odlukom Francuza da ostane u Madridu i produži saradnju s Jorgandžijama. 

Eric Abidal je jučer zvanično i predstavljen na "Nou Campu", a imat će pune ruke posla. Prva meta Barcelone je naš Miralem Pjanić. Naime, poslije odbijenice napadača Atletica da se preseli u Kataloniju, jasno je da će Coutinho igrati ofanzivnije, dok Barca traži pravog pleja.

Novi direktor Abidal je identifikovao upravo veznjaka Juventusa kao prvi pik za zamjenu legendarnog Inijeste, dok sam Pjanić tvrdi da ga niko nije kontaktirao i da su vijesti da je razgovarao s Barcom zapravo laži.

Međutim, sigurno je da će Katalonci lahko se dogovoriti sa samim fudbalerom, potrebno je da prethodno "slome" Juventus. Naime, Italijani traže 80 miliona eura za svog vezistu, ako Barca pristane, onda će odluku ostaviti samo još Pjaniću.

5555

Interesantno je da Stara dama već ima alternativu, a to je odlični Sergej Milinković-Savić. Fudbaler Lazija želja je brojnih klubova, ponajviše Uniteda, ali Torinezi će sasvim sigurno svim silama krenuti po njega ukoliko Mali princ napusti Juve.

Također, bitno je napomenuti da osim Barce, za usluge našeg reprezentativca se interesuju i City, PSG, Real, Bayern i drugi velikani. Međutim, čini se da je trenutno najbliži "Nou Campu", što bi mu bio i transfer karijere.

Na "Nou Campu" se tako mogu očekivati četiri nova igrača. Dva pojačanja bi trebala stići u vezni red, a po jedno u defanzivnu i ofanzivnu liniju. Upravo i ovo govori u prilog o interesovanju za bh. asa. Tako je jučer "Mundo Deportivo" svoju naslovnicu posvetio samo Miralemu Pjaniću. Veznjak Juventusa postao je glavna tema nakon negativnog odgovora francuskog napadača. "Mundo" navodi da je klub kontaktirao Miralema i obavijestio ga o interesu za njegove usluge te da će ga pokušati angažovati, bez obzira što se on u Torinu osjeća ugodno.

3

I Katalonci su svjesni da će imati jako težak zadatak žele li dovesi Pjanića na "Nou Camp", iako bi se on prema njihovom mišljenju odlično uklopio u stil igre Barcelone. Da li će zvanična ponuda Barce za Pjanića, kojem trenutni ugovor s Juventusom važi do 2021. godine, zaista stići na adresu Stare dame ostaje da se vidi, a navodno su na "Nou Campu" "nanišanili" i Tottenhamovog Eriksena, te svog bivšeg igrača Thiaga Alcantaru (Bayern). Ali tek kao alternative ukoliko posao s bh. reprezentativcem propadne.

kingsley-coman-bayern-alcantara

Podsjećamo, bh. reprezentativac je u Torino došao 2016. godine iz Rome. Pjanić je nedavno postao i najskuplji bh. fudbaler svih vremena. Cijena veznjaka Juventusa, prema novim podacima Transfermarkta, koji se bavi procjenom tržišne vrijednosti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, dosegla je rekordnih 65 miliona eura. To je čak 15 miliona više u odnosu na početak ove godine, kada je sa 50 miliona, također, postavio bh. rekord na svjetskoj fudbalskoj pijaci. Zahvaljujući dobrim partijama u dresu reprezentacije i Juventusa, za Miralema Pjanića, osim cijene, već godinama raste i interes brojnih evropskih klubova.

pjanic-juventus-milan-timcup-1

U prijelaznom roku prošle zime za njegove usluge bili su zainteresirani i fudbalski velikani poput Barcelone, Real Madrida, PSG-a, ali je ipak ostao odan Juventusu, s kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu u Italiji i igrao finale Lige prvaka. Bitno je naglasiti da do sada nijedan fudbaler iz BiH nikada nije ni približno dosegao Pjanićevu trenutnu tržišnu cijenu, uključujući i Edina Džeku. Ukoliko Katalonci iskeširaju traženih 80 miliona, bit će to rekord svih rekorda za jednog našeg igrača.

edin-dzeko-bosna

U suprotnom, Pjanke bi bio nagrađen za lojalnost Juventusu produžetkom i revizijom ugovora, pa bi umjesto dosadašnjih 4.5 primao oko 6 miliona eura po sezoni.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti