20. 06. 2018 - 09:33
Musa spremno čeka predstojeći NBA draft: Sve je u Božijim rukama!
907
Shares
Musa spremno čeka predstojeći NBA draft: Sve je u Božijim rukama!

NAJBOLJI MLADI BH. KOŠARKAŠ

Musa spremno čeka predstojeći NBA draft: Sve je u Božijim rukama!

Sport.ba
20. 06. 2018 - 09:33
0
Shares

Početkom juna odveo je Cedevitu do petog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske, a onda otkrio da će se pojaviti na NBA draftu. Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa se nakon workouta u NBA klubovima sada oglasio i na Twitteru. Košarkaš Cedevite je odradio workout u čak pet klubova, a to su Indiana Pacers, Denver Nuggets, San Antonio Spurs, Utah Jazz i Portland Trail Blazers. 

160831185429musa-izvjestaj-rusija-bih-kosarka-668x400
  
"Završio sam svoj posljednji workout u Portlandu. Bio je to naporan, ali odličan proces. Sad se vraćam u New York zbog drafta. Sve je u Božijim rukama", napisao je Musa na Twitteru uoči drafta koji će biti održan sutra u Brooklynu.

Nakon vrlo dobre sezone u ABA ligi i Evrokupu, gdje je u oba takmičenja pokupio nagrade za najboljeg mladog igrača, košarkašu Cedevite nagrada je stigla i u vidu odbrane titule šampiona Hrvatske sa Cedevitom. Kaže da još ne osjeća preveliko uzbuđenje što će najvjerovatnije biti izabran u prvoj rundi NBA drafta.

"Iskreno, s ljudima koji su oko mene pokušavam da živim u trenutku. U prethodnom periodu sam bio fokusiran na završnicu hrvatskog prvenstva sa klubom. Što se NBA drafta tiče, dobijem informacije koje su mi važne. Osjećam da pripadam tu i trud koji ulažem svakodnevno sigurno da može donijeti samo dobre rezultate", kaže Musa i dodaje: "Pratim redovno NBA ligu, ne svaku utakmicu, ali kad su one u razumnom terminu, gledam ih. Ono što se može odmah primijetiti jeste da je razlika u odnosu na evropsku košaru definitivno u fizici i načinu igre, koji je dosta brži."

musa"Ako nekog igrača treba izdvojiti iz NBA, mislim da je Kobe Bryant ostavio najjači utisak na mene. Njegova želja za treningom i nadmetanjem je posebna, pa čak i nakon karijere to pokazuje."

Sjajne fizičke predispozicije, odličan šut, atraktivna zakucavanja i nezaustavljivi prodori - odlike su ovog košarkaša iz Bihaća. Temperamentan je i, što je najvažnije, ima velikog prostora za napredak. Igrač je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje. Naglasio je kako je konačno spreman za NBA draft, gdje bi u budućnosti trebao priskrbiti nove elemente za priču u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta. Njegov izbor u prvoj rundi je siguran.

musa

”Mislim da mogu reći da sam spreman, i tim koji me izabere imat će dosta koristi od mene. Želim u najboljem svjetlu predstaviti sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Musa.

Nakon NBA drafta, Musu nekoliko dana kasnije očekuju nove obaveze prema reprezentaciji BiH, koja utakmicama s Francuskom i Belgijom zaključuje prvi kug kvalifikacija. "Zmajevi" su blizu drugog kruga, koji bi definitivno potvrdili ukoliko bi u "Mejdanu" savladali favorizovanu Francusku.

musa

"Svaka utakmica je važna, s obzirom na to da se svi bodovi prenose. Tu nema manje važne utakmice. Jasno nam je da će Francuzi doći u najjačem mogućem sastavu. Kao i do sada, najvažnije je da budemo pravi, a omjer će pokazati sam teren", zaključio je Džanan Musa. Od strane koga će Musa biti izabran i kako će se snaći ostaje nam da vidimo. Do tada mu želimo svu sreću ovoga svijeta...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti