20. 06. 2018 - 09:24
"Kako on može igrati prije mene?": Ovim pitanjem je počeo...
907
Shares

KALINIĆ NIJE ŽELIO VIŠE ČEKATI

"Kako on može igrati prije mene?": Ovim pitanjem je počeo sukob u hrvatskom taboru

Sport.ba
20. 06. 2018 - 09:24
0
Shares

Bura u hrvatskom taboru se još ne stišava. Nezadovoljni Nikola Kalinić napustio je Rusiju i kamp Vatrenih, a kako će se to odraziti na sam tim saznat ćemo već sutra kada igraju s Argentincima koji su pod neviđenim pritiskom. Na selekciju se obrušio i legendarni Maradona, koji tvrdi da se Sampaoli ne treba vraćati kući ukoliko nastave s partijama poput one protiv Islanda.

No, vratimo se problemima naših susjeda. Napadač Milana stigao je na pripreme hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo uvjeren kako će imati veću ulogu od one koju mu je spremio Zlatko Dalić. Nezadovoljstvo je iskazao već tijekom prve pripremne utakmice. Odbio je ući u igru protiv Brazila, poručio je da ne može igrati zbog problema s leđima, a onda je nakon utakmice došao na razgovor kod selektora. 

"Kako Kramarić može igrati prije mene?", bilo je pitanje koje je postavio Daliću, otkrivaju tamošnji mediji. Selektor mu je pokušao objasniti zašto, ali napadača Milana nije previše zanimalo njegovo objašnjenje. I tada se Dalić našao u problemu - ili će otpisati Kalinića ili će u Rusiji imati nezadovoljnog igrača. 

Pokušao je to riješiti mirnim putem. Imao je nekoliko sastanaka sa svim reprezentativcima uoči puta u Rusiju, na svim tim sastancima molio je igrače da mu priznaju ako nisu fizički spremni, ali niko se nije javio. Pa ni uvrijeđeni Kalinić. 

nikola-kalinic-milan-1t8ryzfq79r0j1g6djsbfeo2zi

Dalić, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, je očito vjerovao da će se situacija odlaskom u Rusiju smiriti. Međutim, itekako se prevario jer Kalinić nije želio više ni minuta čekati. Pet minuta protiv Nigerije nije mu bilo dovoljno, ponovo je odbio poziv selektora kada ga je ovaj htio uvesti u igru umjesto Mandžukića, a nakon utakmice nije ni slavio sa saigračima veliki trijumf.

Na kraju je Dalić morao povući jedini logičan potez i u nastavak turnira otići bez napadača Milana. Ali i bez ijednog napadača na klupi ako u prvih 11 budu zajedno Kramarić i Mandžukić... Možda i zbog toga će špic Hoffenheima na klupu već protiv Gaučosa, a u sastav bi trebao upasti Badalj. Očito je da Dalić će igrati nešto zatvorenije protiv Messija i klape, potpuno razumljivo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti