20. 06. 2018 - 09:14
NA POMOLU TRANSFER STOLJEĆA: Izuzetno pouzdani izvor javlja -...
907
Shares
NA POMOLU TRANSFER STOLJEĆA: Izuzetno pouzdani izvor javlja - za Ronalda spremno 290 miliona i astronomska plata!

CORRIERE DELLO SPORT

NA POMOLU TRANSFER STOLJEĆA: Izuzetno pouzdani izvor javlja - za Ronalda spremno 290 miliona i astronomska plata!

Sport.ba
20. 06. 2018 - 09:14
0
Shares

Agent Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, stigao je nedavno u Madrid kako bi pregovarao s prvim čovjekom Reala Florentinom Perezom oko budućnosti njegovog klijenta. Naveo je da se Cristiano neće javljati tokom Mundijala kako ne bi uticao na atmosferu u reprezentaciji. Uslovi su poznati, plata od oko 40 miliona eura sa bonusima, ali Perez toliko ne da.

Mendes je obavijestio upravu Real Madrida da je Manchester United zainteresovan da vrati Portugalca u svoje redove, ali problem je u visini novca koji traže Kraljevi. Perez je rekao da klub koji želi da dovede Ronalda mora ispoštovati to.

Manchester Realu neće ponuditi više od 140 miliona dolara. Htjeli su da u transfer uključe i Paula Pogbu, ali Kraljevima nije potreban igrač profila kakav je francuski veznjak. Poznato je i to da Ronaldo ne simpatiše nešto naročito Florentina Pereza.

Naime, Portugalac smatra da prvi čovjek kluba ima pogrešku politiku i način na koji ga vodi, te da je Zinedine Zidane upravo napustio poziciju šefa struke zato što mu se on petljao u politiku dovođenja igrača.

ramos-ronaldo540259020180529095906Međutim, u igri je nenadano niko drugi do francuski prvak. PSG se izvukao iz ralja Uefina finansijskog fair playa, a to znači da može opet kupovati. Uz uvjet da nekoga i proda. "Corriere dello Sport" piše da su šeici pripremili 290 miliona eura za Cristiana Ronalda! I njemu platu od gotovo nestvarnih 45 miliona eura!

neymar-real-psg-epa

Najbolji igrač svijeta za 2017. i Mendes tvrde da im je poslije Cardiffa i 12. titule prvaka Evrope obećana povišica i da će biti izjednačen s Messijem po primanjima, a onda je klub odlagao pregovore, Ronaldo tvrdi jer su mislili da je gotov poslije slabih partija tokom jeseni. Ipak, u martu su se još jednom sastali, i sve je ostavljeno za kraj sezone. Do tada je Messi već potpisao za zaradu od 42 miliona netto, Neymar zarađuje 35, Ronaldo tek 23. To znači da bi u Parizu zarađivao skoro pa duplo više!

ronmendes

Portugalac pita, kako to da Real ima novca za Neymarovu platu, a za njegovu nema, ali u klubu je stav da je Ronaldo nekoliko puta dobijao povišicu i da je njegova prva plata 2009. bila 10 miliona eura, najviša u to vrijeme u svjetskom fudbalu. Zanimljivo da se provlači priča da bi Ronaldo mogao da kaže ono o čemu svi šute, da nikada nije vjerovao Perezu i da je njegov transfer godinu dana ranije ugovorio bivši predsednik Ramon Calderon koji to ne propušta da istakne.

perez

Uz to Ronaldo bi mogao da progovori o odnosima u svlačionici, ali i Zidaneu s kojim je bio veoma blizak i time da okrene navijače protiv Pereza. Nema mnogo toga da izgubi, on jeste ikona Reala, oborio je sve rekorde u historiji kluba, ali rastanak je bliži no ikada. Može da ostane i pravi problem, to bi tek bila katastrofa za Real, kome su takve stvari najmanje potrebne u ovom trenutku. Sasvim sigurno u Madridu će uzbudljivo biti tek nakon Mundijala. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti