19. 06. 2018 - 16:09
ATP QUEENS: Pobjeda Đokovića za duel sa Dimitrovom
907
Shares
ATP QUEENS: Pobjeda Đokovića za duel sa Dimitrovom

POVRATAK SRBINA

ATP QUEENS: Pobjeda Đokovića za duel sa Dimitrovom

Sport.ba
19. 06. 2018 - 16:09
0
Shares

U prvom kolu turnira u Queens-u sastali su se srpski teniser Novak Đoković i Australac John Millman. 

Prvi set počeo je čvrsto. U prva četiri gema nije bilo breakova, i igrači su sigurno čuvali svoj servis. U petom gemu Novak Đoković uspijeva da napravi break i povede sa 3:2 u gemovima. Zatim uspijeva da sačuva svoj servis gem, pa opet uspijeva da napravi break u sedmom gemu. Uspijeva da sačuva svoj posljednji servis u ovom setu i sa ukupnih 6:2 ga osvaja.

Drugi set počeo je servisom Johna Millmana koji je odmah pretrpio break. Novak je iskoristio drugu break loptu i poveo u drugom setu. U sljedećem gemu potvrdio je prednost breaka i poveo sa 2:0 u gemovima. U petom gemu Đoković poslije velike borbe koristi šestu break loptu i povećava rezultat na 4:1. U sljedećem gemu čuva svoj servis, da bi u narednom opet napravio break za konačnih 6:1.

Da li ovo Novak nagovještava povratak u pravu formu pred predstojeći Wimbledon ostaje da se vidi, ali se čini kako se srpski teniser sve bolje osjeća na terenu i kako je spreman za velike rezultate na najvećem Grand Slamu.

Konačan rezltat 2:0 za Đokovića, po setovima 6:2, 6:1 . Veoma Ubjedljiva pobjeda Srbina, koji se u sljedećem kolu sastaje sa Grigorom Dimitrovom, koji je danas nešto ranije bio bolji od našeg Damira Džumhura sa 2:1 u setovima.

Novak trenutno zauzima 22. poziciji na ATP listi, dok Millman zauzima 63. poziciju.

Sport.ba

Učitaj još novosti