19. 06. 2018 - 12:31
Zrinjski baš nije bio miljenik sreće
907
Shares
Zrinjski baš nije bio miljenik sreće

ŽRIJEB 1. PRETKOLA LIGE PRVAKA

Zrinjski baš nije bio miljenik sreće

Sport.ba
19. 06. 2018 - 12:31
0
Shares

Nogometaši Zrinjskog će u prvom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Spartaka iz Trnave, odlučio je današnji žrijeb u Nyonu. Prvak Bosne i Hercegovine će odmjeriti snage protiv prvaka Slovačke. Tako slobodno možemo reći da Plemići nisu imali sreće, jer su željeli izbjeći baš ovaj tim.

Susreti prvog kola će biti odigrani 10. ili 11. jula u Slovačkoj, a uzvrat sedam dana kasnije u Mostaru. Žrijeb za drugo pretkolo bit će održan u 14 sati, a ono je na rasporedu 24./25. jula i 31. jula/1. augusta.

Podsjećamo, Zrinjski je bio nosilac i mogao se suočiti i s ovim timovima: prvak Matle Valletta, armenski prvak Alashkert, crnogorski prvak Sutjeska, prvak Estonije Flora ili prvak Latvije Spartaks Jurmala. I žrijebom je dobio najtežeg mogućeg protivnika.

S obzirom da Zrinjski prvi put ima status nositelja u pretkolu Lige prvaka, čelnici kluba postavili su pred "Plemiće" cilj - prolazak barem jedne evropske prepreke. To bi Zrinjskom osigurala minimalno šest evropskih utakmica, jer će svi klubovi koji ispadnu u pretkolima Lige prvaka nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Također, apsolutno nije zanemariva ni nagrada koju će Plemići dobiti od UEFA-e, a u vidu od 800.000 eura. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti