19. 06. 2018 - 09:12
BIVŠI SELEKTOR UNIO NEMIR U REDOVE VATRENIH: "Izbornik treba...
907
Shares
BIVŠI SELEKTOR UNIO NEMIR U REDOVE VATRENIH:

ŠTIMAC TVRDI DA IMA JOŠ UVRIJEĐENIH

BIVŠI SELEKTOR UNIO NEMIR U REDOVE VATRENIH: "Izbornik treba primijetiti nezadovoljstvo igrača, nije Kalinić jedini 'nespreman'"

Sport.ba
19. 06. 2018 - 09:12
0
Shares

Top tema u hrvatskoj sportskoj javnosti jeste izbacivanje Nikole Kalinića iz reprezentacije, a budući da je prekasno za dovođenje zamjene, Zlatko Dalić će do kraja SP-a u Rusiji na raspolaganju imati 22 igrača

"Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, trebao je ući u drugom poluvremenu, ali žalio se na probleme s leđima. Isto je učinio na prijateljskoj utakmici protiv Brazila, a onda i na treningu dan nakon utakmice s Nigerijom. To je bilo triput, a ja trebam spremne i zdrave igrače, pa sam odlučio da ga pošaljem doma", rekao je kratko Dalić novinarima u Rusiji, bez daljnjeg pojašnjavanja.

Iako je službeno, dakle, razlog nespremnost, ne treba biti prepametan da bi se zbrojilo dva i dva. Niti se Kalinića dosad spominjalo u kontekstu povrijeđenih ili nespremnih, niti je mudro potjerati nespremnog igrača koji bi za koji dan možda mogao biti spreman. Jasno je da se radi o nedisciplini.

"Nije on jedini nespreman", znakovito je prokomentarisao Igor Štimac za tamošnje medije. Bivši selektor tvrdi da, ako je se zaista radi o nespremnosti, pitanje je samo koliko je izbornik spreman čekati igrača.

stimac_hrvatska_getty

"Pitanje je samo hoće li se iskreno reći o čemu se radi. Ako Kalinić zaista ima problem s leđima, ne znam zašto se uopće priča o tome. Ako ne, treba imati oko i primijetiti nezadovoljstvo te iskomunicirati da bi se takve stvari izbjegle", rekao je Štimac, jedan od rijetkih selektora Vatrenih koji tijekom svojeg mandata nije nikog izbacio. Štoviše, svim je silama branio Dejana Lovrena kad ga je u sličnoj situaciji Ante Čačić potjerao iz reprezentacije.

"Jasno sam govorio da je Lovren takav kapacitet da mora biti lider reprezentacije te da se iza njega mora stati da bi vratio koliko može. Kalinić je s malom minutažom dosta doprinio da dođemo tu gdje jesmo", smatra Štimac, koji je svojedobno stao i iza Ćorluke kad su mu spočitavali noćni izlazak jer mu je bitno kakvi su igrači na terenu, a ne što rade privatno.

I zaista, ostaje otvoreno pitanje ima li još nezadovoljnika na rubu "pucanja", odnosno ima li Kalinić podršku nekih sebi bliskih saigrača, a koji su podjednako nezadovoljni statusom kao i on? Isto tako postavlja se pitanje je li i ko zapravo nagovarao napadača Milana da se tako ponaša?

Teško da u toj priči ne postoje utjecajni sufleri koji pune glave igračima i savjetuju im što bi trebali raditi. Kalinićevo nezadovoljstvo statusom nije od jučer, to tinja već duže vrijeme, još od ere Ante Čačića. Možda je Kalinić u nekim prijašnjima akcijama zaslužio više igrati, možda i sada ima neke argumente u rukama, ali izabrao je posve krivi ''tajming'' da digne glas.

kalinic

Kalinić se u netom završenoj sezoni ne može pohvaliti s nekim vrhunskim ostvarenjima. Kako je igrao, teško da zaslužuje bolji status od dosadašnjeg. Međutim, Kalinić očito misli, a tako nam kažu i naše informacije, da ni neki drugi igrači nisu ništa posebno odigrali pa ipak imaju bolji tretman od njega.

Eto, hrvatska reprezentacija kao da ne može bez afera i skandala. Kad krene dobro na terenu, zakomplicira se u svlačionici. Nije prvi put, a vjerovatno ni zadnji. Već protiv Argentine vidjet će se je li i koliko cijela priča utjecala na raspoloženje u momčadi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti