18. 06. 2018 - 13:33
Ćiro Blažević ima poruku za fudbalere Argentine i Islanda
907
Shares
Ćiro Blažević ima poruku za fudbalere Argentine i Islanda

TRENER SVIH TRENERA

Ćiro Blažević ima poruku za fudbalere Argentine i Islanda

sport.ba
18. 06. 2018 - 13:33
0
Shares

Nije mogla da se završi utakmica sa Nigerijom a da se za komentar iste ne pita legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Popularni "trener svih trenera" bio je oduševljen igrom reprezentacije Hrvatske u utakmici sa Nigerijom. 

"Nemam niti jednu, čak niti najbanalniju zamjerku, ovo je bila prava fudbalska rapsodija u režiji naše reprezentacije. Svi naši momci, svi odreda, bili su na visokoj razini, svak' je bio na visini zadatka koji mu je selektor Dalić namijenio. Onaj mali Rebić bio je prava napast cijelo vrijeme, jahao je protivnicima cijelo vrijeme na glavi, Strinić je odigrao odličnu utakmicu. Šta onda reći za Modrića i Mandžukića?! Onaj je jedanaesterac trebalo zabiti i potvrditi pobjedu, vidjeli ste kako je veliki Leo Messi odradio isti zadatak nekoliko sati ranije. A Luka ga je tako mirno smjestio u malu mrežicu. Svi zajedno možemo biti jako ponosni." oduševljen je bio Ćiro.

Zatim je imao u svom stilu poruku i za Argentinu koja je u prvom kolu kiksala protiv Islanda.

Ma kakva crna Argentina, sine?! Niti oni, a još manje Island, nemaju nikakvih izgleda. I njih ćemo na sličan način, kao plitak potok pregaziti, i idemo do kraja. Vrata prolaza grupe nisu odškrinuta, ona su širom otvorena, i ništa me ne može razuvjeriti u uvjerenju da ćemo ponoviti moju Francusku. Ova je pobjeda odlična za moral i samopouzdanje, i momcii će igrati sve bolje i bolje" rekao je Blažević.

ciro-blazevic-vatreni-hrvatska-98

Za kraj Ćiro je pohvalio i navijače Hrvatske koji su bodrili svoju reprezentaciju na otvaranju Mundijala.

-Došli su u Kalinjingrad u velikom broju, i njima svima trebamo zahvaliti, i oni su sudjelovali u toj pobjedi. Ljudi danas u Hrvatskoj nemaju novca, a opet su izdvojili veliku sumu da bi podržali naše junake.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti