18. 06. 2018 - 12:56
Odustali od Evrolige, Njemački klub u FIBA Ligi šampiona
907
Shares
Odustali od Evrolige, Njemački klub u FIBA Ligi šampiona

MISLE DUGOROČNO

Odustali od Evrolige, Njemački klub u FIBA Ligi šampiona

sport.ba
18. 06. 2018 - 12:56
0
Shares

Desetostruki šampion Njemačke Brose Bamberg od naredne sezone biće novi član FIBA Lige šampiona. Iako ove sezone nisu uspijeli da izbore plasman u elitno takmičenje Brose Bamberg sigurno u Evroligi neće biti ni narednih pet godina. Iz ovog kluba smatraju da je takmičenje u kojem bi trebalo da nastupe od naredne sezone budućnost Evropske košarke.

download-66

"Za nas je važno da možemo da planiramo dugoročno", kazao je prvi čovek Bamberga Rolf Beyer. "Kroz ovo dugoročno partnerstvo dobili smo sigurnost. Uvjereni smo da će Liga šampiona napredovati iz godine u godinu i da će u jednom momentu postati najbolje košarkaško takmičenje u Evropi. Drugi veliki evropski klubovi uskoro će početi da slijede naš primjer"

Čelni ljudi FIBA Lige šampiona poželili su dobrodošlicu Bambergu.

"Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu novom klubu u našoj organizaciji. Ovo je čvrsta potvrda da se razvijamo u elitno takmičenje"

Ovo takmičenje polako počinje dodatno da se razvija. Od naredne sezone u njemu će se takmičiti dvostruki šampion Evrope Virtus Bologna, PAOK, Besiktas, Asvel, Hapoel a ne treba zaboraviti ni dešavanja prethodnih mjeseci gdje se spominjalo da bi i Panathinaikos mogao da se priključi ovim klubovima od naredne sezone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti