18. 06. 2018 - 10:34
RAZOČARANI REZULTATOM: Brazilski mediji brutalno izvrijeđali...
907
Shares
RAZOČARANI REZULTATOM: Brazilski mediji brutalno izvrijeđali reprezentativce

NEYMAR NA UDARU

RAZOČARANI REZULTATOM: Brazilski mediji brutalno izvrijeđali reprezentativce

sport.ba
18. 06. 2018 - 10:34
0
Shares

Nisu imali milosti Brazilski mediji nakon razočaravajućeg starta Svjetskog prvenstva za prvog favorita turnira. Jako lošu utakmicu odigrao je Brazil protiv Švicarske, iako su na kraju više puta mogli da dođu do sva tri boda na kraju se to nije dogodilo, a izgleda da je takav ishod najviše pogodio tamošnje medije koji su svakakvim riječima nazivali svoje reprezentativce a prvi na udaru bio je razumljivo glavna zvijezda tima, fudbaler PSG-a, Neymar.

Po završetku utakmice većina igrača nije ništa zamjerila svom najboljem saigraču istaknuvši da je iza njega odlična utakmica i da će biti tas koji će prevagnuti na Brazilsku stranu onda kada to bude bilo najpotrebnije.

Potpuno drugo mišljenje vladalo je kod brazilskih novinara, tako su ga neki nazivali i egoistom.

"Neymar je bio prava katastrofa", rekao je Arnaldo Ribeiro sa brazilskog ESPN-a. "Odigrao je neprihvatljivo loše i trebalo je da bude zamijenjen. Brazil ima dovoljan kolektivni kvalitet da može na taj način da dobije utakmicu, ali on je bio odlučan da sam dobije ovu partiju. U redu, ako je to opravdanje - nedavno je izašao iz teške povrede. Međutim, Neymar baš ništa nije učinio za tim. Bilo bi bolje da je umesto njega ušao Douglas Costa. I ne znam zašto se to nije i dogodilo".

maxresdefault-10

Ze Elias koji je za Brazil igrao od 1995. do 1999. takođe je bio razočaran partijom Neymara.

"Egoizam, mnogo grešaka... Kao da je zaboravio da igra za tim, predugo je držao loptu"

Globoesporte je ocijenio igru glavne vedete sa 5,5.

"Zloupotreba individualnih predstava. Bio je daleko od nivoa koji je pokazao na poslednja dva pripremna meča. Glavom je igrao tek pred kraj meča"

Ovaldo Paskoal sa brazilskog FOX sporta takođe je bio nezadovoljan zašto Costa nije dobio pored ovakvog Neymara.

"Način na koji je Neymar igrao je vulgaran. Nevjerovatno da Tite nije pružio šansu Costi"

Brazilski list O Tempo je naveo sve greške koje je brzonogi fudbaler napravio tokom utakmice, te konstatovao kako je Neymar glavni krivac zašto Brazil nije slavio u jučerašnjoj utakmici.

Ostaje nam da vidimo kako će na ovo nezadovoljstvo reagovati reprezentativci Brazila, a sigurno je da sada osjećaju mnogo veći pritisak nego prije početka Mundijala.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti