18. 06. 2018 - 07:59
VELIKI REZOVI U ARGENTINI: Procurila postava za Vatrene, opet...
907
Shares
VELIKI REZOVI U ARGENTINI: Procurila postava za Vatrene, opet dosta nejasnoća i ovo bi mogao biti kraj za Sampaolija

JAVNOST I MARADONA RAZOČARANI

VELIKI REZOVI U ARGENTINI: Procurila postava za Vatrene, opet dosta nejasnoća i ovo bi mogao biti kraj za Sampaolija

Sport.ba
18. 06. 2018 - 07:59
0
Shares

Argentina je nadigrala Island, ali malo joj to znači budući da je susret završio 1:1. To itekako ide na ruke Hrvatskoj, koja je sa sigurnih 2:0 bila bolja od Nigerije. Od favorita u skupini Argentinci su došli do toga da će se boriti i za sam prolaz, pogotovo ako kojim slučajem kiksaju već u sljedećem duelu protiv Vatrenih.

Više je opcija raspleta u Grupi D, a dosta toga bi se već moglo saznati u četvrtak kada se igra derbi skupine između Hrvatske i Argentine. Puno veći pritisak je na Gaučosima, a Argentinci su htjeli izbjeći upravo ovu situaciju - da se moraju vaditi protiv Hrvatske i jurišati po sva tri boda. I sve jer su podbacili protiv Islanda.

Tada na nivou nisu bili Eduardo Salvio, Angel Di Maria i Lucas Biglia. Selektor Jorge Sampaoli stoga ih je odlučio izbaciti iz prve postave. Ako je vjerovati argentinskim medijima, Sampaoli ih je prekrižio za susret protiv Vatrenih, a na njihovo mjesto uskočit će Gabriel Mercado, Giovani Lo Celso i Cristian Pavon.

ar

A začuđujuće je što će Gonzalo Higuain i Paulo Dybala ponovo utakmicu započeti s klupe. Pomalo nejasne poteze vuče argentinski selektor, ali možda će upravo tu Vatreni imati svoju priliku. Moguće da mu ovaj susret i presudi, jer je javnost i legendarni Maradona bijesna na njega.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti