17. 06. 2018 - 17:58
Sampaoli za Hrvatsku mijenja trojicu, ali opet to nije to!
907
Shares
Sampaoli za Hrvatsku mijenja trojicu, ali opet to nije to!

PROMJENE U TIMU

Sampaoli za Hrvatsku mijenja trojicu, ali opet to nije to!

Sport.ba
17. 06. 2018 - 17:58
0
Shares

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva priredili su reprezentativci Islanda. Oni su jučer uspjeli da odigraju 1-1 protiv aktuelnog vice-prvaka svijeta Argentine. Selektor Gaučosa, Jorgi Sampaoli, nije mogao biti zadovoljan nakon jučerašnje predstave njegovih izabranika. Upravo zbog toga će za meč sa Hrvatskom napraviti nekoliko promjena.

Tako će iz prve ekipe za meč sa Hrvatskom ispasti Eduardo Salvio, Lucas Biglia i Angel Di Maria, a njihova mjesta će zauzeti Gabriel Mercado, Giovani Lo Celso i Cristian Pavon.

15292492245425

Rijetko ko je bio dobar u dresu Argentine protiv Islanda, ali ipak "najdublji" ispod prosjeka bili su Salvio, Biglia i Di Maria. Prema mišljenju mnogih stručnjaka, Angel Di Maria je bio najlošiji u toj utakmici, a Pavon je pokazao mnogo više kada je ušao u igru.

Interesantno je da ni ovo nije ona prava postava Argentine koja treba da izađe. Ponovo je selektor Sampaoli izostavio igrač Juventusa Higuaina i Dybalu. 

15292492358582

Tako bi na megdan Hrvatima koji "caruju" grupom sa pobjedom u prvom duelu trebao izaći sljedeći sastavi: Caballero - Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Lo Celso, Meza - Messi, Aguero, Pavon.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti