16. 06. 2018 - 23:22
SAMO KORAK OD REALIZACIJE: U Torino stiže sjajni...
907
Shares
SAMO KORAK OD REALIZACIJE: U Torino stiže sjajni reprezentativac Srbije, Pjanić dobio odriješene ruke da ostvari transfer snova!

MUNDO DEPORTIVO TVRDI

SAMO KORAK OD REALIZACIJE: U Torino stiže sjajni reprezentativac Srbije, Pjanić dobio odriješene ruke da ostvari transfer snova!

Sport.ba
16. 06. 2018 - 23:22
0
Shares

Nakon što je Antoine Griezmann obznanio kako ostaje u Atletico Madridu, Barcelona se okrenula traženju novog pojačanja. "Mundo Deportivo" tvrdi kako je glavna meta postao iznenada naš Miralem Pjanić!

Bh. veznjak trebao bi biti zamjena za Andresa Iniestu, a u Juventusu bi ga trebao zamijeniti niko drugi do Milinković-Savić. Navodno je još uvijek aktuelna opcija da Stara dama reprezentativca Srbije plati 80 miliona eura uz dodavanje Marka Pjace kojim bi 'prebili' oko 30 miliona eura potraživanja rimskog kluba.

Podsjećamo, tabloid "The Sun" je još početkom maja objavio da će veznjak Lazija pojačati Manchester United još prije početka Mundijala, ali očito da je to bila još jedna engleska "patka". Ujedno su nastavljene špekulacije o Pjanićevom dolasku u Barcelonu uprkos činjenici da Stara dama za njega sprema novi bogatiji ugovor.

sergej-milinkovic-savicI Katalonci su svjesni da će imati jako težak zadatak žele li dovesi Pjanića na "Nou Camp", iako bi se on prema njihovom mišljenju odlično uklopio u stil igre Barcelone. Da li će zvanična ponuda Barce za Pjanića, kojem trenutni ugovor sa Juventusom važi do 2021. godine, zaista stići na adresu Stare dame ostaje da se vidi, a navodno su na Nou Campu "nanišanili" i Tottenhamovog Eriksena, te svog bivšeg igrača Thiaga Alcantaru (Bayern).

Navodno su čelnici prvaka Italije spremni povećati platu Pjaniću na šest miliona eura plus bonusi, dok sada zarađuje 4,5 miliona eura godišnje. Pjanića, kako pišu mediji u Italiji, vide kao budućeg lidera kluba, nakon što se Buffon oprostio, a Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini te Claudio Marchisio su na zalasku karijera. Bh. reprezentativac je u Torino došao 2016. godine iz Rome. Sadašnji ugovor Pjanića za Juventus veže do 2021. godine, a potpiše li novi ugovor on će trajati do 30. juna 2023. godine. Međutim, dolazak reprezentativca Srbije mogao bi ponukati čelnike Torineza da popuste i zaista našeg asa prodaju Barceloni, što bi bio Pjanketov transfer iz snova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti